• 0

NIS nastavlja da ulaže u zdravlje zajednice i grad Novi Sad

Rekonstruisan objekat Doma zdravlja u Novom Sadu u Almaškoj ulici

  • 0
NIS, novi sad, dom zdravlja

Foto: Nikola Tomić

Podrškom zdravstvenim ustanovama, kompanija NIS nastavlja da brine o dobrobiti zajednice i u 2021. godini. Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević i zamenik generalnog direktora NIS-a Vadim Smirnov posetili su danas Dom zdravlja "Novi Sad" u Almaškoj ulici kojem je kompanija donirala 15 miliona dinara za nabavku savremene medicinske opreme. Ova donacija realizovana je u okviru NIS-ovog korporativnog programa društvene odgovornosti "Zajednici zajedno", a u Domu zdravlja je opremljen prostor stomatološkog odeljenja i nabavljena oprema poput ginekološkog stola i digitalno-logopedskog seta. Takođe, ovim sredstvima je sufinansirana i nabavka ultrazvučnog aparata, četiri vozila za službu patronaže, sistema za usitnjavanje i sterilizaciju infektivnog medicinskog otpada i nameštaja za opremanje ove zdravstvene ustanove namenjene unapređenju reproduktivnog zdravlja.

NIS, novi sad, dom zdravlja

Foto: Nikola Tomić

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada istakao je značaj rekonstrukcije ovog zdravstvenog objekta.

- Ovaj objekat je dugo bio van svake funkcije, a sada, uz pomoć naših iskrenih prijatelja, Naftne industrije Srbije i njihovog programa "Zajednici zajedno" sprovedenog uz podršku Ministarstva za demografiju i populacionu politiku i Uprave za imovinu Grada Novog Sada, možemo se pohvaliti Centrom za unapređenje reproduktivnog zdravlja – ustanovom koju dobar deo Srbije i dalje nema. Ovaj objekat je sada za ponos novosadskog Doma zdravlja koji će njime upravljati, a čiji su stručnjaci bili uključeni u celokupan proces. Veoma sam ponosan što dobijamo ovakav Centar u najstarijem delu grada namenjen onima koji tek treba da dođu na svet. To je snažna simbolika i pobeda života - izjavio je gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević dodavši da ovo pokazuje i koliko je važno ulagati u druge segmente zdravstva, a ne samo one koji su trenuno na prvoj liniji borbe protiv virusa KOVID 19.

NIS, novi sad, dom zdravlja

Foto: Nikola Tomić

Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a istakao je značaj saradnje i ulaganja u Grad Novi Sad i zajednicu.

- Mi gledamo u budućnost i u tom smislu zajedno sa Gradom ulažemo u zdravstvo, u obrazovanje, sport. Naglasio bih da je Grad Novi Sad naš dugogodišnji partner, a prijateljstvo koje godinama zajednički negujemo ogleda se u podršci i realizaciji mnogobrojnih društveno odgovornih projekata. U Novom Sadu se nalazi i sedište naše kompanije, i uprkos izazovnoj godini koja je iza nas mi ostaemo pri našem strateškom opredeljenju, a to je ulaganje u zajednicu i kvalitet života građana. Nadamo se da će ova godina biti mnogo bolja, a mi nećemo odustati od našeg strateškog opredeljenja, već ćemo sa Gradom pokušavati da povećavamo životni standard, i u tom smislu Grad Novi Sad može dalje da računa na nas - istakao je Smirnov.

NIS, novi sad, dom zdravlja

Foto: Nikola Tomić

Veselin Bojat, direktor Doma zdravlja Novi Sad izrazio je zahvalnost zbog revitalizacije prostora koji je namenjen za mlade i njihovo reproduktivno zdravlje.

- Kao direktor Doma zdravlja Novi Sad neizmerno sam zahvalan svima onima koji su prepoznali našu ideju. Zahvalan sam i društveno-odgovornoj kompaniji NIS koja je bez razmišljanja podržala sve ono što smo mi ovde zamislili. Ovde će biti smeštena nova škola za trudnice. Vratićemo primarnu zdravstvenu zaštitu i na taj način ćemo radom sa omladinom pokušati da imamo što zdraviju populaciju. Takođe, ovde će biti savetovalište za mlade koje u toku godine održi preko petnaest hiljada časova različitih edukativnih predavanja. Imaćemo patronažnu službu koja će sada imati nova vozila. Ono što će biti novo jeste i škola za bake i deke, odnosno kako oni utiču na naše najmlađe da ih sačuvamo zdrave, a imaćemo i stomatologa za zaštićene grupe - rekao je Bojat.

(Telegraf.rs/PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke