• 0

Mask gradi novu fabriku: Ovaj put nije reč o Tesli. Šta nam sprema američki milijarder?

U oglasu SpaceX-a, o radnim mestima za inženjere u Starlinku, navedeno je da se otvara "nov i moderan" proizvodni pogon u Ostonu

  • 0
Bezos, Mask, Zakerberg

Ilon Mask / Foto: Tanjug/AP

Iako za ime Ilon Mask prvenstveno vezujemo kompaniju za e-vozila Tesla, njegova druga kompanija - posvećena svemiru - nije ništa manje uspešna. SpaceX, naime, ima ambiciozne planove i u 2021. godini.

Grade novu fabriku u Teksasu za svoju satelitsku širokopojasnu uslugu Starlink, sudeći prema objavljenom oglasu u kojem se traže inženjeri. Dakle, Mask ne odustaje od ulaganja u ovu južnu američku državu.

Mimo ovih firmi, američki milijarder stoji iza još nekih futurističkih kompanija, kao što su Neuralink i Boring, a poznato je i da se krajem 2020. preselio iz Kalifornije u Teksas, zbog poreskih olakšica.

Takođe, to je učinio i kako bi se fokusirao na novi pogon proizvođača električnih automobila. Mask nije mnogo govorio o projektima u Teksasu, ali se oglasio na Tviteru, i napisao: "Creating the city of Starbase, Texas".

U oglasu SpaceX-a, o radnim mestima za inženjere u Starlinku, navedeno je da se otvara "nov i moderan" proizvodni pogon u Ostonu (Teksas), kako bi se išlo u korak sa globalnom potražnjom.

Starlink planira mrežu od desetak hiljada satelita u niskoj zemaljskoj orbiti, koji bi pružali globalno brzi internet. Mask je ranije rekao da će Starlink, čije je sedište trenutno u Redmondu (Vašington) - biti glavni izvor finansiranja njegovih daljih planova.

Pre svega misli na razvoj rakete Staršip za putničke letove na Mesec, i na eventualni pokušaj kolonizacije Marsa, o kojoj Mask priča godinama unazad.

Video: Kako da budete produktivnji na poslu: Robot Buddy zna sve odgovore

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke