• 0

Mask gradi novu fabriku: Ovaj put nije reč o Tesli. Šta nam sprema američki milijarder?

U oglasu SpaceX-a, o radnim mestima za inženjere u Starlinku, navedeno je da se otvara "nov i moderan" proizvodni pogon u Ostonu

  • 0
Bezos, Mask, Zakerberg

Ilon Mask / Foto: Tanjug/AP

Iako za ime Ilon Mask prvenstveno vezujemo kompaniju za e-vozila Tesla, njegova druga kompanija - posvećena svemiru - nije ništa manje uspešna. SpaceX, naime, ima ambiciozne planove i u 2021. godini.

Grade novu fabriku u Teksasu za svoju satelitsku širokopojasnu uslugu Starlink, sudeći prema objavljenom oglasu u kojem se traže inženjeri. Dakle, Mask ne odustaje od ulaganja u ovu južnu američku državu.

Mimo ovih firmi, američki milijarder stoji iza još nekih futurističkih kompanija, kao što su Neuralink i Boring, a poznato je i da se krajem 2020. preselio iz Kalifornije u Teksas, zbog poreskih olakšica.

Takođe, to je učinio i kako bi se fokusirao na novi pogon proizvođača električnih automobila. Mask nije mnogo govorio o projektima u Teksasu, ali se oglasio na Tviteru, i napisao: "Creating the city of Starbase, Texas".

U oglasu SpaceX-a, o radnim mestima za inženjere u Starlinku, navedeno je da se otvara "nov i moderan" proizvodni pogon u Ostonu (Teksas), kako bi se išlo u korak sa globalnom potražnjom.

 

Starlink planira mrežu od desetak hiljada satelita u niskoj zemaljskoj orbiti, koji bi pružali globalno brzi internet. Mask je ranije rekao da će Starlink, čije je sedište trenutno u Redmondu (Vašington) - biti glavni izvor finansiranja njegovih daljih planova.

Pre svega misli na razvoj rakete Staršip za putničke letove na Mesec, i na eventualni pokušaj kolonizacije Marsa, o kojoj Mask priča godinama unazad.

Video: Kako da budete produktivnji na poslu: Robot Buddy zna sve odgovore

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>