• 0
 ≫ 

Fortaco Grupa ušla na srpsko tržište, kupila Rapp Zastavu

 ≫ 

Kompanija posluje na više evropskih i azijskih poslovnih lokacija i tehnoloških centara

  • 0
Srafciger, alat Foto: Pixabay

Fortaco grupa, kompanija u oblasti teške mašinerije i pomorske industrije, kupila je kompaniju Rapp Zastava iz Gruže koja proizvodi vitla i druga rešenja za pomorsku industriju.

U saopštenju Fortaco navodi da tom akvizicijom širi geografsko prisustvo i ponudu iz oblasti pomorske industrije.

Ta akvizicija, kako je navedeno, za Fortaco grupu predstavlja nove kapacitete u oblastima čelicnih konstrukcija i montaže mašina, kao i u segmentu teških mašina.

"Godina 2020. predstavljala je izuzetne tržišne uslove za sve nas. Na osnovu dobrih rezultata tokom teške godine, sa zadovoljstvom mogu da najavim širenje Fortaco Grupe u Srbiju akvizicijom Rapp Zastave, koja je u skladu s našom strategijom da budemo vodeći partner u industriji teške mašinerije i pomorske opreme", kaže predsednik i izvršni direktor Fortaco grupe Lars Hellberg.

Fortaco je vodeći nezavisni strateški partner u oblasti teške mašinerije i pomorske industrije, koji u svojoj ponudi ima tehnologiju, kabine za vozila, celicne proizvode i sklopove vozila.

Kompanija posluje na više evropskih i azijskih poslovnih lokacija i tehnoloških centara.

Rapp Zastava se nalazi u Gruži i zapošljava 150 radnika. Moderna fabrika u Gruži izgrađena je 2014. godine sa 10.000 metara kvadratnih proizvodnog prostora.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>