• 12

"Srbija će uvek imati dovoljno gasa. Mi smo tranzitna zemlja, dobijamo ga po povoljnim cenama"

Balkanski tok nam je omogućio dva pravca dotoka gasa, očekuju se i novi snabdevači

  • 12
Zorana Mihajlovic

Foto: Kabinet potpredsednice Vlade

- Poznato je šta je organizovani kriminal i kako dolazi do novca, preko nekih preduzeća i puteva. To su ljudi koji su imali političke ciljeve, i ako se saseku stvari, onda novac neće odlaziti njima, već ostaje u privredi kako i treba - rekla je danas, na samom početku, za TV Prva, Zorana Mihajlović.

Kaže da energetika i rudarstvo mogu da ekonomiji zemlje doprinesu kao i građevina i saobraćaj, ako ne i više.

- Moramo da znamo mineralnu vrednost Srbije, koliko čega imamo, kako da eksploatišemo. Zašto da ne ulažemo u distributivnu mrežu, zašto da ne gradimo, ne izvozimo... - dodala je ministarka rudarstva i energetike.

Oko 4 ili 5 milijardi evra mogu biti investicije u energetici. Mihajlović je dodala da poskupljenje struje sada nije tema, već su socijalne karte u fokusu.

Srbija troši četiri puta više energije, u odnosu na okruženje, rekla je ministarka. Problem je, kaže, i u uređajima koje koriste domaćinstva, u prozorima/vratima u zgradama.

Zorana Mihajlović kaže da će računi biti niži do 25%, ako uvedemo efikasnu energiju. Takođe, dodaje da Srbija neće ostati bez gasa, uprkos trzavicama. "Balkanski tok nam je omogućio dva pravca dotoka gasa. Mi ga sada imamo čak i po povoljnijim cenama", dodaje.

Čeka nas izgradnja još jednog konektora, dodaje, tako da će Srbija, kao centralna zemlja Jugoistočne Evrope, moći da obezbedi nove dotoke i pravce, kao i snabdevače.

Tender za gasovod Niš - Dimitrovgrad biće objavljen za nekih sedam dana, rekla je ministarka, a trebalo bi da bude gotov za oko dve godine.

Video: Brnabić: 40 miliona evra investicija u dve gondole

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bole

    Mudri politicari nikad ne koriste rec uvek.

  • boba

    Da li je moguće da ova osoba može da vodi sva ministarstva? Očigledno je da je bliska sa zapadnim ambasadorima! Zašto baš jutrošnje pojavljivnje na TV? Njena stručnost je krajnje upitna? Ja joj ništa ne verujem i nisam glasao za nju!

  • UFC

    Ide gaassss 😂

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke