• 1

Krava vredna više od 1.000 evra, prvi put u istoriji plaćena bitkoinima: Crnogorci pretekli region

Krava je prodata za tačno 0,03 bitkoina

  • 1
Bitkoin, krava

Foto: Pixabay

U Crnoj Gori je prodata prva krava plaćena bitkoinima, prenose tamošnji mediji. Zbog ove kriptovalute, popularne širom sveta, krava je dobila i neobično ime - Bitkoinka.

Na sajtu Seljak.me dalje piše da je krava prodata za 0,03 bitkoina što iznosi oko 1.350 evra. "Bitkoin je kriptovaluta čiji će se potencijal ispoljiti u bliskoj budućnosti, a za sada možemo da kažemo da smo prvi u Crnoj Gori, ako ne i šire, koji su uspeli da organizuju ovakav način kupoprodaje životinja", rekao je osnivač poljoprivredne zadruge, Marko Maraš.

Transakcija je uspešno realizovana zahvaljujući agentu za kriptovalute, Novaku Svrkoti. Anđela Bojić, koja je kupila Bitkoinku, rekla je za Seljak.me da je na ovaj potez "naterao" trend spajanja poljoprivrede i tehnologije.

- Kao mlada osoba koja je aktivno uključena u poljoprivredu, smatram da njena budućnost leži u zdravom spoju poljoprivrede i moderne tehnologije - istakla je.

Prema poslednjim podacima, digitalni novčić u ovom momentu vredi oko 49.600 dolara.

Video: Zmajevi pilići su najčudniji i među najskupljim na svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>