• 1

Dan TENT-a: Ministarka Mihajlović uputila čestitke stubu elektroenergetskog sistema Srbije

Rezultati i rekordi koje je TENT već decenijama postiže rezultat su rada čitavih generacija inženjera i radnika, dodala je potpredsednica Vlade

  • 1
NALED SIVA KNJIGA MIHAJLOVIC Foto: SAVA RADOVANOVIĆ

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, čestitala je danas poslovodstvu Termoelektrane "Nikola Tesla", sindikatima EPS-a i zaposlenima u ovoj kompaniji 7. mart - Dan Termoelektrane "Nikola Tesla".

- Od 1970. godine, kad je pušten u rad prvi blok TENT A pa sve do danas, Termoelektrana ''Nikola Tesla'' bila je jedan od stubova elektroenergetskog sistema Srbije i najvažnija karika u obezbeđivanju sigurnog snabdevanja električnom energijom. Rezultati i rekordi koje je TENT već decenijama postiže rezultat su rada čitavih generacija inženjera i radnika, koji su svojim radom, znanjem i trudom gradili, čuvali i unapređivali našu najveću termoelektranu - navela je Mihajlovićeva.

Ona je rekla i da je srpska energetika, kad se najbrže razvijala, bila pokretač razvoja čitave privrede i da to treba da bude i danas, kroz nove projekte i nove investicije.

- I danas se u TENT A i B realizuju neke od najvećih investicija koje treba da obezbede ne samo sigurnost u snabdevanju električnom energijom, već i modernizaciju termoelektrana, pre svega velikim ulaganjima u zaštitu životne sredine, bez koje se ne može zamisliti razvoj energetike u 21. veku - navela je ministarka.

Video: Mali: Krajem godine početak izgradnje prve linije metroa u Beogradu

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>