• 1

Rimac na korak do jednoroga: Porše uložio dodatne milione, naručio serijsku proizvodnju

Tim Rimac Automobila udvostručio se na gotovo 1.000 zaposlenih

  • 1
Rimac C_Two

Foto: Rimac Automobili

Porše je dodatno povećao svoje ulaganje u Rimac Automobile, povećavši svoj udeo u vlasništvu kompanije na 24 odsto.

Porše je inicijalnom investicijom 2018. godine stekao udeo od 10 odsto u Rimac Automobilima, pa je povećao na 15,5 odsto u 2019. godini. Najnovije ulaganje osnažuje položaj Rimac Automobila kao kompanije specijalizovane za razvoj tehnologija i proizvodnju ključnih sistema za tržište električnih vozila visokih performansi.

Od prvog Poršeovog ulaganja 2018. godine, tim Rimac Automobila udvostručio se na gotovo 1.000 zaposlenih, a hrvatsko tehnološko preduzeće nastavilo je da razvija i proizvodi sisteme električnih pogonskih sklopova, baterija, sistema infotainmenta i drugih komponenata povezanih s elektrifikacijom za mnoge proizvođače automobila. Rimac Automobili sada sarađuju s vodećim proizvođačima automobila, uključujući Hyundai, Kia, Porsche, Aston Martin, Automobili Pininfarina, Koenigsegg i mnogi drugi.

- Porše nam je velika podrška od 2018. godine i uvek nam je bila čast što imamo toliko snažnu saradnju sa jednom od najznačajnijih i najnaprednijih proizvođača sportskih i premium automobila. Ponosni smo na saradnju na novim uzbudljivim projektima s Poršeom te na činjenicu da je Poršeovo poverenje u Rimac rezultiralo s nekoliko krugova ulaganja, što Porše čini važnim deoničarem našeg preduzeća - kazao je Mate Rimac, osnivač i izvršni direktor Rimac Automobila.

- Mate Rimac i njegov tim ključni su partner koji nas može podržati u razvoju generalno, a posebno u razvoju komponenata. Rimac je na dobrom putu da postane dobavljač prvog nivoa za Porše i druge proizvođače na području visokih tehnologija - kazao je Lutz Meschke, zamenik predsednika Izvršnog odbora i član Izvršnog odbora za finansije i IT u preduzeću Porsche AG.

Video: Vozili su ih svetski lideri, a jedan od njih bio je i u legendarnom filmu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>