• 3

Šest diplomiranih ekonomistkinja od danas rade u Ministarstvu finansija

"U ovom trenutku, šest doskorašnjih studentkinja počinje s radom i one su dobile posao na određeno vreme"

 • 3
Siniša Mali

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali danas je primio šest diplomiranih ekonomistkinja, doskorašnjih studentkinja Ekonomskog fakulteta u Beogradu koje su dobile posao u Ministarstvu finansija, a uz čestitke za 8. mart, poželeo im je da pokažu stečeno znanje i da ostvare najbolje rezultate u radu.

Ministar Mali je naglasio da je davanje prilike za zaposlenje uspešnim studentima sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu primer davanja šanse mladima.

- Naša želja je bila da, zajedno sa Ekonomskim fakultetom, najboljim studentima koji su izrazili želju da rade u Ministarstvu finansija, to i omogućimo. U ovom trenutku, šest doskorašnjih studentkinja počinje s radom i one su dobile posao na određeno vreme. Ukoliko se dobro pokažu, daćemo im šansu da dobiju i ugovore na neodređeno vreme i to u sektoru budžeta, fiskalnih rizika i makroekonomskih projekcija - rekao je on.

Ministar Mali, koji je i inicijator ove akcije, istakao je da je oduševljen energijom, kao i željom za novim saznanjima devojaka koje su dobile zaposlenje.

Siniša Mali

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

- Potpuno sam impresioniran ovim mladim damama i želim im puno sreće i uspeha. Neka ovo bude primer svakome da zna da svoje snove može da ostvari ovde, u našoj zemlji. Mi smo kao Vlada otvoreni prema novim mladim kadrovima. Moja želja je bila da svoje snove ostvare ovde u Srbiji, a ne u Australiji, Кanadi, Americi. Ovo je konkretan primer kako zajedno možemo da promenimo neke stvari u našoj zemlji - naveo je on.

On je podsetio i na projekat „Moja prva plata“, preko kojeg je oko 5.000 preduzeća zaposlilo više od 8.500 mladih ljudi. Dodao je i da Ministarstvo finansija priprema i treći paket pomoći privredi i građanima Srbije, te da će mlade dame koje su počele s radom, imati priliku da u tome učestvuju.

 

Video: Mali: Građanima 60 evra, penzionerima 110, firmama minimalac

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • 🐝🐝🐝

  8. mart 2021 | 13:00

  6 ekonomista sa vezom...

  14
  0

  Podelite komentar

 • Mix

  8. mart 2021 | 13:04

  Zna se ko su najbolji studenti - u 99% slucajeva su to deca profesora , dakle sa "pedigreom". Cast veoma malobrojnim izuzecima .

  6
  0

  Podelite komentar

 • Srbbgd

  9. mart 2021 | 06:52

  Šta je sa rodnom ravnopravnosti. Moglo je 3 devojke i 3 mladića. Ne vidim da se bune zabrinute ministarke i ostale aktivistkinje raznih NBO.

  0
  0

  Podelite komentar