• 10

I zvanično: "Sputnjik V" će se proizvoditi u EU, pogon je u Italiji

, Telegraf Biznis

Očekivanja su da bi na osnovu ovog sporazuma, u Italiji do kraja godine moglo da se prozvede oko 10 miliona doza Sputnjik V vakcina

  • 10
Oksfordska kovid vakcina, Sputnjik v vakcina

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Italijansko-ruska privredna komora saopštila je da je Ruski fond za direktne investicije (RDIF) potpisao sporazum sa švajcarskom farmaceutskom kompanijom „Adienne“ o zajedničkoj proizvodnji vakcine protiv korona virusa Sputnjik V u Italiji, javlja Reuters.

Agencija navodi da je komora u saopštenju objavljenom juče najavila da taj potez otvora put za stvaranje prvog proizvodnog pogona Sputnjik V u Evropi, sa planovima da italijanska proizvodnja počne u junu, prenosi Tanjug.

Očekivanja su da bi na osnovu ovog sporazuma, u Italiji do kraja godine moglo da se prozvede oko 10 miliona doza Sputnjik V vakcina, navodi Reuters.

Prema podacima portala "Worldometers", do sada je u Italiji zabeleženo preko tri miliona slučaja koronavirusa, a više od 100.000 ljudi je preminulo od posledica COVID-19.

Video: Ovako izgleda proizvodnja vakcine protiv korone

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    Srbija poslužila da privuče države EU...Rusi usporeno kad je u pitanju Srbija, važnije im da privuku nekog iz EU, razumljivo, žele da promene,poprave odnos država iz EU prema Rusiji...

  • Zoki

    Sta bi sa tim da se ovde proizvodi? Zasto cutite....

  • Tony

    Izgleda da nista od naše vakcine

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke