• 1
 ≫ 

Svi traže rukavice, kompanija beleži najbolju godinu u poslednjih dvadeset

 ≫ 

Veća je potražnja, ali i cene

  • 1
Laboratorija test koronavirus ampule rukavice Foto: Tanjug/AP

Vodeći proizvođač medicinskih rukavica u svetu, malezijski Top Glav, saopštio je danas da je rekordnu dobit u drugom fiskalnom tromesečju ostvario zahvaljujući snažnoj potražnji za zaštitnom opremom u pandemiji korona virusa.

U tromesečju zaključno sa februarom, neto dobit već je gotovo 25 puta veći nego u istom razdoblju godinu ranije, porastavši na 2,87 milijardi ringita (695.93 miliona dolara), objavila je malezijska kompanija u berzanskom podnesku.

Kako je preneo hrvatski portal Index.hr, u Top Glavu rezultate pripisuju snažnoj potražnji u vreme pandemije korona virusa, poboljšanom učinku proizvodnje i višim prosečnim cenama.

Napominju i da im je dobit u prvoj polovini tekuće finansijske godine koja završava u avgustu premašila ukupnu dobit u proteklih 20 godina.

Oni procenjuju da će globalna potražnja za rukavicama nakon pandemije verovatno rasti 15 odsto godišnje, u poređenju sa 10 odsto godišnje u razdoblju pre pojave korona virusa.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Čika jovo

    10. mart 2021 | 07:43

    Rukavice i maske su danas obavezne. Ko nema neka kupi. Ili neka uzme tamo gde dele

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>