• 1

Najveća aplikacija za piratski striming gasi se: Fudbal možete da gledate samo legalnim putem

Nema više krađe, vrhunski sportski mečevi mogu da se gledaju samo putem legalnih servisa

  • 1
Žuti karton, fudbalski sudija, prekršaj Foto: Shutterstock

Besplatna aplikacija Mobdro koja je ilegalno strimovala video sadržaje, uključujući i sport, iz celog sveta na pametnim televizorima, telefonima, tabletima i drugim uređajima, gasi se.

Najveća aplikacija za piratski striming ugašena je nakon što je Premijer liga dobila pravnu bitku jer se veruje da je 43 miliona korisnika moglo nelegalno da gleda mečeve preko ove usluge.

Savez za kreativnost i zabavu (ACE), koalicija od oko 30 svetskih kompanija za zabavu i filmskih studija čiji je cilj borba protiv piraterije na mreži, vodila je istragu zajedno sa Premijer ligom.

To je rezultiralo akcijom sprovođenja zakona španske policije i Europola.

- Mobdrov zločinački poduhvat predstavljao je dugotrajnu i veliku krađu. Ove akcije pokazuju da smo mi i ACE posvećeni akcijama protiv piraterije. Zaštita naših autorskih prava izuzetno je važna za Premijer ligu i naše partnere, kao i za buduće zdravlje engleskog fudbala - rekao je direktor pravne službe Premier lige Kevin Plumb.

Istraga je započela 2018. godine kada je španska policija primila žalbe nekoliko organizacija, uključujući Premijer ligu i špansku fudbalsku La Ligu, zbog mobilne aplikacije koja ilegalno distribuira video strimove.

Identifikovan je niz povezanih veb lokacija i platformi u Španiji i Portugaliji sa vezama sa serverima u Češkoj, pri čemu je procenjeno da je odgovorna kompanija ostvarila skoro 5 miliona funti nelegalne dobiti.

Premijer liga se već dugo borila sa pitanjem piraterije njenog sadržaja.

Video: Kocka do kocke i nastane pravo čudo: Jedanaestogodišnjak gradi fudbalske stadione kao od šale

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Распучин

    12. mart 2021 | 12:51

    Енглези се најбоље разумеју у лоповлук и то још од колонијализације.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>