• 3

Pazite kome izdajete stan na dan: Komunalci prekinuli još jednu korona žurku, slede oštre kazne

Protiv "organizatora" ovog okupljanja u Valjevu biće izrečene krivične prijave, dok će "gosti" morati da plate zato što su prekršili epidemiološke mere

  • 3
ključ

Foto: Pixabay

Iako virus korona nastavlja da bukti, ne samo u svetu, već i kod nas - uvedene strože mere, izgleda, ne utiču na neke građane Srbije. Naime, nastavlja se sa žurkama u stanovima koji se izdaju "na dan".

To više nije najučestalije samo u Beogradu, našem najvećem i najnaseljenijem gradu, već je komunalna milicija sinoć i u Valjevu prekinula korona žurku, u iznajmljenom stanu u širem centru grada.

Kako je rečeno, "domaćinima", tj. organizatorima žurke slede krivične prijave, a za 12 gostiju novčane kazne. Komunalnu miliciju su kontaktirali građani koji su čuli buku iz stana.

U njemu je bilo 14 osoba, a organizatori okupljanja su momak i devojka koji su stan iznajmili na 24 sata. Protiv njih će biti podnete krivične prijave zbog kršenja Zakona o zaštiti stanovništva protiv zaraznih bolesti.

Kada je reč o njihovim "gostima" na korona žurci, biće izrečene prekršajne novčane kazne na osnovu kršenja epidemioloških mera. Kada je reč o kafićima i restoranima, komunalna milicija do sada nije otkrila nijedan valjevski objekat koji je prekršio meru.

Početkom decembra, Telegraf Biznis je pisao o tome da je "stan na dan", kao kategorija koja je trpela posledice kovida tokom cele 2020, ponovo "oživeo", upravo zbog mera.

Tada su ugostiteljski objekti radili do 17 sati, pa su, mahom mladi, u stanu na dan pronalazili "utočište za žurke i okupljanja". Još jednom apelujemo da takve vrste kontakata maksimalno smanjite, dok se epidemiološka situacija u zemlji ne stabilizuje. Čuvajte svoje i zdravlje ljudi oko vas.

Video: Brnabić: Danas vakcinisan milioniti građanin Srbije

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ezra

    Aaaaaa, kako da se pazi, kad se izdaje stan,

  • ime

    Sve ce vise toga biti kako budu zatvarali jer ljude nije briga za koronu vise, shvatili su da ce kao i grip ostti sa nama i trude se da nastave normalan zivot. Tako da ce sad biti kucne zurke umesto lokala

  • Cc

    Ne mozete vi da nas kaznite koliko mi mozemo da platimo

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke