• 0

Gigant je prodao ceo svoj udeo u Daimleru: Tajming za ovu transakciju? Perfektan

Veza između dve grupe datira od 2010. godine, kada su ih povezali bivši izvršni direktori, u pokušaju da dele tehnologiju i proizvodne kapacitete

  • 0
Renault Kiger, SUV

Foto: Renault

Društvo "Renault S.A." (Reno) objavilo je da je prodalo ceo udeo koje je imalo u društvu "Daimler AG", odnosno blizu 16,5 miliona deonica, koje predstavljaju 1,54% osnovnog kapitala nemačke korporacije.

Prodaja je izvršena po ceni od 69,50 evra po akciji, tj. za ukupni iznos od skoro 1,143 milijardi evra, a prihodi od prodaje treba da omoguće Reno grupaciji brže finansijsko razduživanje automobilske delatnosti.

Treba pomenuti da se partnerstvo dve grupe (Reno i Daimler) nastavlja, te da na njega neće uticati ova finansijska transakcija.

Transakcija na temelju Ponude trebalo bi da bude izvršena najkasnije do sutra, 16. marta. Svetski mediji prenose da je Reno odabrao pravi tajming, budući da je u 2020. zabeležio značajne gubitke.

Inače, akcije Daimlera, u čijem posedu je brend Mercedes-Benz, pale su 2,6% na trgovanju u Frankfurtu, dok su deonice Renoa porasle u Parizu.

Veza između dve grupe datira od 2010. godine, kada su ih povezali bivši izvršni direktori, u pokušaju da dele tehnologiju i proizvodne kapacitete.

Video: Vredeli su milione, a sada ih s otpada možete pokupiti po nikad boljim cenama

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>