• 9
 ≫ 

Šaranović nije preuzeo Kraš: Hrvatska kompanija još neće biti deo carstva "kralja slatkiša"

 ≫ 

Braća Pivac nisu prodala srpskom preduzetniku sve svoje deonice

  • 9
Logo Kras

Foto: Promo

Nebojša Šaranović, nije preuzeo potpuno hrvatski Kraš, saznaje Telegraf Biznis.

Kako nezvanično saznajemo, pisanje hrvatskih štampanih medija da on postaje balkanski kralj slatkiša i da definitivno preuzima tu kompaniju - nisu tačna.

Podsetimo, pisali su da će, navodno, Šaranović početkom godine od braće Pivac potpuno preuzeti vlasništvo.

Međutim, to sada, tvrdi naš izvor, nije u planu. 

Kraš još neće postati deo Šaranovićevog poslovnog carstva u potpunosti, kako se spekulisalo.

Najznačajnija promena u ovom poslu kako su pisali, navodno je bila odluka da braća Pivac prodaju svoje i deonice radnika srpskom preduzetniku.

Podsetimo, radnici, dotadašnji vlasnici deonica, prihvatili su 18 odsto jeftiniju ponudu braće Pivac umesto veće ponude koju je nudila formalno kiparska firma Kappa Star Limited, inače manjinskog vlasnika Kraša, čiji je vlasnik Nebojša Šaranović optužio upravu Kraš ESOP-a i MI Braća Pivac za "sinhronizovano delovanje".

Vest da je Kraš ESOP prodao sve svoje deonice Mesnoj industriji braće Pivac kao munja je pogodila region. A tada je kompanija Nebojše Šaranovića za naš portal prokomentarisala:

"Od početka su nas upozoravali na sinhronizovano delovanje Mesne industrije Pivac i Kraš Esopa, tako da ovaj razvoj događaja u potpunosti potvrđuje takve spekulacije. To sinhronizovano delovanje je i formalno potvrđeno potpisom ugovora.  Kao što smo više puta rekli, spremni smo da budemo aktivan manjinski akcionar u Krašu, čije će delovanje biti usmereno na dobrobit kompanije i radnika", rekli su iz Šaranovićeve kompanije Kappa Star Limited.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    15. mart 2021 | 17:33

    Koga boli ona stvar za Kraš i Šaranovića baš mw briga gde ce da da ili izme lovu.. Od toga nemam nista..

  • Radovan

    15. mart 2021 | 18:54

    Hahaha koji nacizam kod Hrvata. Pre bi crkli nego prodali jednu firmu Srbinu. 😀 Da se sada napravi anketa u Zagrebu da li da propadne Kras ili da ga prodaju Srbinu, siguran sam da bi velika vecina htela da propadne Kras, sto bi bio i jasan pokazatelj da njihov identitetski obrazac nije zasnovan na ljubavi prema domovini, nego na mrznji prema Srbiji

  • Vuk

    15. mart 2021 | 17:50

    U startu je određeno da propadne, Hrvati su složni narod, svi će bojkotovati Kraš jer je Srbin.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>