• 0

Za mlade do 30 godina i žene u biznisu opredeljeno 23 miliona dinara podrške

Zainteresovni mogu podneti prijave do 1. aprila tekuće godine, a javni poziv se nalazi na zvaničnom sajtu Ministarstva privrede

  • 0
biznis ideje Foto: Pixabay

Ministarstvo privrede raspisalo je javni poziv za mlade ljude i žene preduzetnice koji mogu da se prijave za dobijanje savetodavnih usluga, specijalizovanih obuka i monitoring usluga.

Za podršku mogu da konkurišu mladi između 18 i 30 godina (rođeni najkasnije 1991.) u slučaju da su potencijalni ili novoosnovani preduzetnici, kao i privredni subjekti čiji su osnivači ili vlasnice žene, odnosno u slučaju da su većinske vlasnice ili zakonske zastupnice.

Ponuđeno je šest vrsta savetodavnih usluga, a neke od njih su pomoć u izradi poslovnog plana, podrška u pripremi dokumentacije i prijave za program, zatim usluga kod prijava za EU programe.

U širokom rasponu među 10 ponuđenih obuka jesu i one za početnike u poslovanju, za elektronsko poslovanje, kao i one za pripreme za Jedinstveno evropsko tržište.

Usluga mentoringa namenjena je mikro, malim i srednjim privrednim društvima i preduzetnicima, a pored razvoja poslovanja ima za cilj smanjenje broja neuspešnih privrednih subjekata.

Za usluge, obuke i mentoring ukupno je ponuđeno 23,3 miliona dinara, a po korisniku ukupna vrednost podrške ne može preći 110.000 u bruto iznosu. Zainteresovni mogu podneti prijave do 1. aprila tekuće godine, a krajnji rok za završetak paketa ponuđenih usluga je kraj godine.

Video: Kako da budete produktivnji na poslu: Robot Buddy zna sve odgovore

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>