• 0

Rad na daljinu dobar za sve, ali ne i za bankare: Kako je jedan sunčan dan razljutio direktora?

Dejvidu Solomonu se žuri da vrati svoje radnike na posao

  • 0
odmor Foto: Pixabay

Biznis u doba korone: uspešni investicioni bankari koji odmaraju po lepom danu u nekom elitnom kraju, ručaju usred radnog vremena i ugovaraju posao? Možda je nekima to san ili rutina u eri kovida-19, ali ne misli tako i CEO jedne od vodećih bankarskih institucija "Goldman Sachs", Dejvid Solomon.

Naime, Solomonu se žuri da svoje ljude vrati na posao, tačnije - u kancelarije, jer rad od kuće za njega, očigledno, nije opcija koja daje rezultate. Ono što ga je, kako kaže, iznerviralo je potez jednog od radnika, koji ga je sreo u restoranu, prišao, upoznao sa saradnicima - i to sve usred radnog vremena.

Činjenica je da je rad na daljinu fleksibilniji od "tradicionalnog", ali zaposleni ipak moraju dati rezultate. Mnoge svetske kompanije su, čak, rekle da ne vide razliku u produktivnosti. S druge strane, i neke banke su shvatile da im se ne isplati rad u kancelariji, zbog paprene cene zakupa prostora i ostalih troškova.

Iz više razloga u banci "Goldman Sachs"-u bi sve trebalo biti sunčano: njen biznis na Volstritu cveta, akcije blistaju već neko vreme, a kompanija je konačno uspela da zaustavi šest godina dug 1MDB skandal. Umesto toga, uveliko polemišu o tome koliko će rad biti fleksibilan nakon pandemije.

Goldmanov prihod je prošle godine skočio za 22% na 44,6 milijardi dolara, što je najviše u više od decenije.  Deonica se udvostručila u proteklih 12 meseci, zaostajući samo za "Morgan Stanley"-jem, u grupi svojih rivala.

"Goldman Sachs" je u 2020. obezbedio i avione u poslovne svrhe, a pre svega za putovanje u Teksas i Floridu. Takođe se putovalo i na Bahame ili Karibe. Bankarima se ovaj "slatki rad" ili predah osladio, a čelniku investicione bankarske kompanije iz SAD?

Video: Kako građani Srbije mogu da zaštite lične podatke?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>