• 7

Delez Srbija dobila "Safe Guard" potvrdu usaglašenosti

Prvi maloprodajni lanac u Srbiji kome je potvrđeno ispunjavanje mera zaštite u borbi protiv virusa COVID-19

 • 7
SafeGuard delez srbija

Foto: Dušan Petković

Kompanija Delez Srbija prvi je trgovinski lanac u Srbiji sa "Safe Guard" oznakom usaglašenosti, koja potvrđuje ispunjavanje bezbednosnih, zdravstvenih i higijenskih mera zaštite za vreme epidemije virusa COVID-19. Provera ovih mera obavljena je od strane međunarodne sertifikacione kuće Bureau Veritas. 

Potvrdu usaglašenosti sa najvišim merama zaštite dobile su sve Maxi, Mega Maxi, Tempo i Shop&Go prodavnice, Maxi online, kao i Distributivni centar i zgrada direkcije kompanije Delez Srbija. Posedovanje "Safe Guard" oznake usaglašenosti istaknuto je plavom nalepnicom na ulazu u prodavnicu, čime će kupci znati da su na mestu bezbedne kupovine, na kome se poštuju sve propisane mere u cilju sprečavanja i suzbijanja širenja epidemije virusa COVID-19.

SafeGuard delez srbija

Foto: Dušan Petković

- Procesi kroz koje kompanije prolaze u dobijanju potvrde usaglašenosti sa ovim kriterijumima i zahtevima su veoma rigorozni, ali pokazuju ozbiljan pristup u poslovanju i posvećenost onome što je danas prioritet, a to je poštovanje svih mera bezbednosti u borbi protiv korona virusa. Kompanija Delez Srbija je pokazala potpunu odgovornost u poštovanju preporučenih mera, te se njene radnje mogu smatrati bezbednim mestom za kupovinu, kao i sigurnim mestom za rad. Time je načinjen dodatni korak u zajedničkoj borbi protiv epidemije - istakao je Vladan Čokić, direktor Bureau Veritas-a.

Proverom su obuhvaćene različite delatnosti, od prodaje, ugostiteljstva, preko industrije, gradnje, do školstva, kulturnih i sportskih manifestacija. Dobijanje potvrde usaglašenosti "Safe Guard" podrazumeva ispitivanje prema unapred utvrđenim kriterijumima, kontrolu i standardizaciju u procesima proizvodnje i rada uz podrazumevanu organizaciju poslovanja.

Bureau Veritas je vodeća međunarodna sertifikaciona, verifikaciona i inspekcijska kuća osnovana 1828. godine sa sedištem u Parizu. Danas posluje u više od 140 zemalja sveta s međunarodnom mrežom sa više od 77.000 zaposlenih stručnjaka, u više od 1.400 kancelarija i 330 laboratorija. Od osnivanja, glavna misija kompanije je stvarati okruženje u kojem se veruje u proizvode i sisteme.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • XNXX

  18. mart 2021 | 10:05

  Znaci,tamo mozemo da napravimi zurku, nema korone...?!!!

  20
  3

  Podelite komentar

 • Janko

  18. mart 2021 | 15:46

  Samo malo da ubrzaju rad mnogo se zadržava na kasi.

  4
  2

  Podelite komentar

 • maja

  18. mart 2021 | 15:13

  Jedini Maxi ima na ulazu sredstvo na bazi alkohola kojim možete dezinfikovati ručke kolica i korpi

  3
  9

  Podelite komentar

 • Eur: <% exchange.eur %>
 • Usd: <% exchange.usd %>