• 0

Bitkoini kapitalizuju više od najvećih kartičarskih divova: Jedan novčić sada vredi 56.000 dolara!

S druge strane, da bi zaista potisnuo sjaj zlata, ocena je da bitkoinom treba da se trguje po ceni od 590.000 dolara

  • 0
bitkoin Foto: Freepik.com

U ovom momentu jedan digitalni novčić - bitkoin - vredi blizu 56.000 dolara, dok je ta vrednost znatno premašena za vikend, kada je iznosila 61.700 dolara.

Sve u svemu, najpoznatija kriptovaluta neprestano raste, uz zanemarljive padove, koji su uglavnom posledica dešavanja u SAD. Prema izveštavaju RT, vrednost svih bitkoina trenutno je veća od vrednosti dve najveće svetske kartičarske platne mreže, a to su Visa i Mastercard.

Njihova zajednička tržišna kapitalizacija iznosi 871 milijardu dolara, dok bitkoin u ovom momentu kapitalizuje malo više od 1 bilion dolara. 

Kako se dalje navodi, ova alternativna valuta je od nule stigla do tržišne vrednosti od 1.000 milijardi dolara 3,6 puta brže od Majkrosofta. Kada je za vikend bitkoin postigao rekordnu vrednost, ujedno je bio vredniji od tri najveće svetske banke zajedno.

Tada se njegova tržišna kapitalizacija približila nivou od oko 1,15 biliona dolara, dok je vrednost "JPMorgana", Banke Amerike i Industrijske i komercijalne banke Kine (ICBC) - zajedno iznosila 1,08 biliona dolara.

Podsećamo, prema oceni Čarlija Bilela, izvršnog direktora i osnivača kompanije "Compound Capital Advisors", bitkoin je imovina sa najboljim izgledima u poslednjih 10 godina. Iza njega je američki indeks Nasdaq 100.

Izvori iz Econometric-a za analitiku kripto tržišta kažu da je 13. marta vrednost bitkoina procentualno bila jednaka 45 posto sredstava investitora - uloženih u zlato, i odgovarala je udelu od 10 odsto fizičkog tržišta zlata u celini. Ipak, da bi zaista potisnuo zlato, ocena je da bitkoinom treba da se trguje po ceni od 590.000 dolara.

Video: Parfimer iz Čakovca izrudario prvi Bitcoin parfem u svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>