• 6

Britanska vojska nosi obuću koju prave Italijani u Šimanovcima

Stalno su im potrebni radnici, naročito kada je poljoprivredna sezona. Neobično, ali je istina

  • 6
Šimanovci, britanska vojska

Ilustracija/Foto: Google Maps, Shutterstock

Kompanija Milotex iz Šimanovaca pravi obuću koju nose britanski vojnici, ali i alpinisti. Kompanija je mala, domaća, a ministarka privrede sa predstavnicima Privredne komore i lokalne samouprave obilazi danas pogone te firme.

Ova firma je korisnik sredstava preko RAS-a za investicije, i trenutno zapošljava 125 ljudi.

- Firma Milotex imala je podsticaj ministarstva privrede, i gledaću, moja želja je bar, da obiđem sve firme koje su u programu Ministarstva. Želimo da pokažemo da može u Srbiji da se radi i da se zaradi. Videla sam iz podataka da odlično radite, da imate dobre rezultate i da ste opremnljeni. Takođe, imate i dosta žena u fabrici. Želja nam je da pomognemo što više privredi, naročito malim privrednicima. Takođe, da bodrimo i mlade žene da se prijave i pokrenu neki biznis - navela je Anđelka Atanacković, ministarka privrede.

Milotex je nekada obezbeđivao posao za 365 radnika. Iako su 2008. i 2009. bile teške godine, posla ima za sve one koji su zainteresovani da rade.

Kako su ranije rekli iz ove kompanije, stalno su im potrebni obučeni šivači i obućari, ali i svi oni koji žele da prave cipele i zainteresovani su da nauče kako se to radi.

Problem je što se njihovi radnici iz okoline Šimanovaca, kojih je najviše, pretežno bave poljoprivredom, pa čim dođe sezona, oni napuštaju posao u fabrici da bi radili u okviru svojih seoskih domaćinstava.

(V.B.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veteran

    Pa mi smo gigant u Evropi, samo pravimo opanci, keder gumu, i plastiku za strance, jer ti oni neće da rade, hahahahaha..

  • Opet ja

    Za vreme tita fabrika obuce ukus iz kovecice pravila obucu za jugoslovensku narodnu armiju i to dobru obucu

  • da

    Problem je što nećete da platite ljude adekvatno,pa neće ići u poljoprivredu

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke