Radnici u brzoj hrani na margini u Srbiji: Prijava na pola radnog vremena, nema odmora i bolovanja

Glavni problem ove grupe zaposlenih je što nisu sindikalno organizovani, te nemaju mogućnost da se odlučnije bore sa neadekvatnim uslovima rada

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Vukodlak
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • A. P

    20. mart 2021 | 20:10

    Imunitet se nepostize brzom hranom. Nema vise vremena ni da spreme rucak. Brza hrana brz život.

  • R9

    20. mart 2021 | 17:50

    Ja sam doduse radio po restoranima, a verujte, ni tu nije mnogo bolje sa te strane... jedino sto ima baksisa pa da kaze covek ok... Elem, radio sam to 10tak godina, onda skupio ono sto se skuplja i otvorio svoj bar. I tu ujedno i radim, ne glumim gazdu... I nije uopste lose, a nije ni mnogo naporno. Ako izuzmemo ovu situaciju koja nas je sve zadesila (naravno neke manje, a neke bas mnogo vise kao sto sam ja npr.)... Tako da ljudi nemojte kukati mnogo. Ti poslovi treba da vam budu privremeni i da tezite necem svom...

  • Sila

    20. mart 2021 | 17:48

    Ovo je ziva istina, sve sto je navedeno u tekstu gore. Svi imamo isti problem koji radimo u restoranu “Fransize”. Ali vodi se sad druga polemika, svaka firma sa svojim advokatom pravi ugovor o radu postujici zakon koliko toliko, ali da ne mozes da ih tuzis, jer su sve po propisu i tretiraju ljude da rade svasta jer im je to u opisu posla po ugovoru. Jadno i bedno. A drzava kao drzava nema vrm. da se bavi ovime... tako da svi cute i rade nazalost...mora i vlasnik forme da zgrne neke pare da se baskari. E sad kada ce tome doci kraj ne znamo, jedino da se skupe svi napravi se protest i cao. ;)