• 0

Na pomolu novi oglasi za stjuardese? Kako stavovi izvršnih direktora menjaju avio-industriju

Optimizam čelnika vodećih avio-divova lansirao je njihove akcije do najviših nivoa u poslednjih 12 meseci

  • 0
Stjuardesa u odelu

Foto: Quatar Airways

Gotovo sve velike avio-kompanije napreduju ovih dana, zbog pojačane potražnje, pa su tako proteklog vikenda karte planule.

Uprkos širenju zaraze, ponovo, u maltene svim delovima sveta, masovna vakcinacija vraća nadu da bi putovanja avionom mogla biti učestalija u 2021. godini.

Mesecima unazad za ogroman deo kabinskog osoblja, kao i za pilote, posla nema, ali bi to moglo da krene nabolje ovih dana. Kompanija koja "probija led" je JetBlue Airways.

U pitanju je niskobudžetni američki prevoznik, osnovan 1998. godine, sa sedištem u Njujorku. Stjuardesama koje su planirale odsustvo u aprilu i maju, iz kompanije je rečeno da bi mogle biti vraćene na posao pre vremena, jer postoji jača potražnja za putovanjima.

Taj potez dolazi dan nakon što je nekoliko izvršnih direktora avio-kompanija, uključujući JetBlue, izvestilo da su rezervacije u porastu, sve do leta. Trend je znak da industrija počinje da se oporavlja nakon što je prošle godine izgubila 35 milijardi dolara.

Optimizam čelnika vodećih avio-divova lansirao je njihove akcije do najviših nivoa u poslednjih 12 meseci. Prema podacima koje poseduje JetBlue, skok u bukiranju karata primetan je u martu, ali i za celo proleće/leto.

Video: Jedini avion u kojem možete da sedite u biznis klasi svaki dan, bez testa na koronu

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke