• 0

Na pomolu novi oglasi za stjuardese? Kako stavovi izvršnih direktora menjaju avio-industriju

Optimizam čelnika vodećih avio-divova lansirao je njihove akcije do najviših nivoa u poslednjih 12 meseci

  • 0
Stjuardesa u odelu Foto: Quatar Airways

Gotovo sve velike avio-kompanije napreduju ovih dana, zbog pojačane potražnje, pa su tako proteklog vikenda karte planule.

Uprkos širenju zaraze, ponovo, u maltene svim delovima sveta, masovna vakcinacija vraća nadu da bi putovanja avionom mogla biti učestalija u 2021. godini.

Mesecima unazad za ogroman deo kabinskog osoblja, kao i za pilote, posla nema, ali bi to moglo da krene nabolje ovih dana. Kompanija koja "probija led" je JetBlue Airways.

U pitanju je niskobudžetni američki prevoznik, osnovan 1998. godine, sa sedištem u Njujorku. Stjuardesama koje su planirale odsustvo u aprilu i maju, iz kompanije je rečeno da bi mogle biti vraćene na posao pre vremena, jer postoji jača potražnja za putovanjima.

Taj potez dolazi dan nakon što je nekoliko izvršnih direktora avio-kompanija, uključujući JetBlue, izvestilo da su rezervacije u porastu, sve do leta. Trend je znak da industrija počinje da se oporavlja nakon što je prošle godine izgubila 35 milijardi dolara.

Optimizam čelnika vodećih avio-divova lansirao je njihove akcije do najviših nivoa u poslednjih 12 meseci. Prema podacima koje poseduje JetBlue, skok u bukiranju karata primetan je u martu, ali i za celo proleće/leto.

Video: Jedini avion u kojem možete da sedite u biznis klasi svaki dan, bez testa na koronu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>