• 0
 ≫ 

Britanski div kupio najvećeg distributera električne energije u zemlji, i to za 11 milijardi dolara

 ≫ 

"National Grid" je takođe najavio da će prodati svoje komunalno preduzeće "Narragansett Electric" na Roud Ajlendu, za 3,8 milijardi dolara

  • 0
Struja dalekovod Foto: Tanjug/AP

Britanska multinacionalka "National Grid", osnovana u Londonu 1990, saopštila je da je postigla dogovor o kupovini najvećeg distributera električne energije u zemlji, a to je "Western Power Distribution" (WPD).

Kupovina je obavljena od američke korporacije "PPL", za 7,8 milijardi funti (10,92 milijarde dolara). Iz "PPL" su, u zasebnom saopštenju, naveli da je vrednost "WPD" procenjena na 14,4 milijarde funti (20,1 milijarda dolara), uključujući 6,6 milijardi funti duga (9,2 milijarde dolara).

"National Grid" je takođe najavio da će prodati svoje komunalno preduzeće "Narragansett Electric" na Roud Ajlendu kompaniji "PPL", za 3,8 milijardi dolara.

Britanski gigant, koji snabdeva gasom i električnom energijom milione kupaca, dodao je da će s ovom kupovinom njen udeo u britanskom sektoru električne energije porasti na 70 posto, sa sadašnjih 60 procenata.

Video: Naučnik oduševio izumom: Uzmite stari CD, karton i lepak i napravite kućnu elektranu

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>