• 2

Najmoćnija evropska sila ostaje važan partner Srbije, sve više firmi ulaže kod nas

Intenzivno se radi na jačanju saradnje u oblasti energetike, obrazovanja i IT sektora

 • 2
nemačka zastava

Foto: Freepik.com

Predsednica Vlade, Ana Brnabić, razgovarala je danas sa predsednikom Nemačko-srpske privredne komore Frankom Aleterom - o budućim ekonomskim aktivnostima u cilju unapređenja i razvoja bilateralnih privrednih odnosa dveju zemalja.

Premijerka Brnabić je istakla da je Nemačka jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije i jedan od najvećih investitora u srpsku privredu, naglasivši da je naš ključni interes dalje povećanje nemačkih investicija u infrastrukturne projekte i jačanje saradnje u oblasti energetike, obrazovanja i IT sektora.

Aleter je ocenio da je povoljna poslovna klima uslovila da sve veći broj nemačkih kompanija želi da investira u Srbiji, što otvara mogućnosti za dalje jačanje saradnje u brojnim oblastima.

On je posebno istakao značaj koji nemačke firme pridaju pitanjima zaštite životne sredine, istovremeno izrazivši zadovoljstvo najavljenim merama Vlade, ocenivši da će to otvoriti dodatne mogućnosti za međusobnu saradnju.

Na sastanku je bilo reči i o značaju razvoja dualnog obrazovanja koje se primenjuje u Srbiji, a sagovornici su ocenili da je to odličan put da se dođe do obrazovanog kadra koji će moći da odgovori na potrebe kompanija sa najsavremenijom tehnologijom, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Video: Brnabić: 40 miliona evra investicija u dve gondole

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Plata

  18. mart 2021 | 13:24

  33.267 din

  3
  1

  Podelite komentar

 • Vuk

  18. mart 2021 | 13:07

  Hahahaha, OKUPACIJA U 26 SLIKA NA FINI I KULTURAN NAČIN, sve to *neko*radi svesno i sistematski?!

  3
  2

  Podelite komentar