"Nezaposlenima po 120 evra, novi paket pomoći i za muzičare, hotelijere, penzionere..."

, Telegraf Biznis

Država je pripremila pomoć za one čiji je posao ugrožen merama zatvaranja zbog korona virusa

Aleksandar Vučić

Foto: Telegraf.rs

Predsednik Srbije najavio je novu pomoć koju je država pripremila za muzičare, njih oko 3.000 će dobiti podršku dva minimalca.

- Muzičari nisu registrovani u APR-u, našli smo način kako da proverimo koliki ih je broj, oko 3.000 preko različitih organizacija, dobiće podršku. Da li dva minimalca, verujem da će Vlada tu odluku doneti. Penzioneri će dobiti u maju i novembru po 30 evra, kao i svi ostali građani punoletni. U septembru će svi penzioneri dobiti po 50 evra dodatno. To je 110 evra za penzionere - rekao je on.

Od aprila počinje isplata minimalaca za 1.550.00 radnika u privatnom sektoru, mikro, mala, srednja i velika preduzeća. Ići ćemo sa dodatnom podrškom za hotelijere, 350 evra po sobi, 150 evra po krevetu.

- Imaćemo za nezaposlene dodatnu podršku, osim 60 evra, dobiće još 60 evra u junu mesecu. Ukupno 120 evra - rekao je on i dodao da neće doći do podizanja poreza i da će novac doći iz rasta.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    Molimte efendija nemoj nista da nam das inace ce opet da poskupi ulje gorivo prasak i tako dalje !

  • Mily

    Vlada Srbije pomoci ce ponovo svojim gradjanima finansijski, jer borba protiv pandemije korona virusa sve nas je zadesila i iziskuje neprestanu obazrivost. Na nama je da postujemo propise, na drzavi da stane uz nas dodatnim merama.

  • Joksi

    Koliko god neko mislio da je pomoc “mala” i te kako je velika i nasa drzava,a pogotovo nas predsednik brine o egzistenciji gradjana!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke