≫ 

"Nezaposlenima po 120 evra, novi paket pomoći i za muzičare, hotelijere, penzionere..."

 ≫ 

Država je pripremila pomoć za one čiji je posao ugrožen merama zatvaranja zbog korona virusa

Aleksandar Vučić Foto: Telegraf.rs

Predsednik Srbije najavio je novu pomoć koju je država pripremila za muzičare, njih oko 3.000 će dobiti podršku dva minimalca.

- Muzičari nisu registrovani u APR-u, našli smo način kako da proverimo koliki ih je broj, oko 3.000 preko različitih organizacija, dobiće podršku. Da li dva minimalca, verujem da će Vlada tu odluku doneti. Penzioneri će dobiti u maju i novembru po 30 evra, kao i svi ostali građani punoletni. U septembru će svi penzioneri dobiti po 50 evra dodatno. To je 110 evra za penzionere - rekao je on.

Od aprila počinje isplata minimalaca za 1.550.00 radnika u privatnom sektoru, mikro, mala, srednja i velika preduzeća. Ići ćemo sa dodatnom podrškom za hotelijere, 350 evra po sobi, 150 evra po krevetu.

- Imaćemo za nezaposlene dodatnu podršku, osim 60 evra, dobiće još 60 evra u junu mesecu. Ukupno 120 evra - rekao je on i dodao da neće doći do podizanja poreza i da će novac doći iz rasta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvele

    18. mart 2021 | 23:13

    Benzin i nafta poskupeli , voće poskupelo, meso i prerađevine poakupeli , struja poskupela , cene skaču svaki dan i to niko ne komentariše užas jedan .Ali zato samo korona i korona i opet korona narod je totalno otupeo.ALO BRE LJUDI GLEDAJTE OD ČEGA SE ŽIVI CENE U TAČKU A MI RASPRAVLJAMO O UŠTIPCIMA......

  • Kikii

    18. mart 2021 | 21:20

    Zašta bre muzičarima daješ,nek idu nešo da rade..Navikli samo da kukaju,ja se i leti i zimi mučim na pijaci,kiša,sneg,sunce niko me ne pita dal mogu il ne mogu..Nek idu i oni da rade..

  • Uurraaaaa

    18. mart 2021 | 23:59

    A starlete?Mislim one elitne,hoce li one dobiti nešto,njima je najteže razumite ih 🤪

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>