• 5

Dogovoreno da se što hitnije pronađu modaliteti podrške države muzičarima

Sastanku je prisustvovao i ministar finansija Siniša Mali

  • 5
Koncert, muzicari

Foto: Shutterstock

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima muzičara sa kojima je razgovarala o posledicima i efektima pandemije virusa COVID-19 na ovu industriju.

Sastanku su prisustvovali potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković i ministar finansija Siniša Mali.

Na sastanku je dogovoreno da se što hitnije nastave razgovori i da se pronađu načini i modaliteti podrške države muzičarima.

Sastanak je deo konsultacija koje će predsednica vlade, ministri Gojković i Mali imati u narednim danima sa predstavnicima industrija koje su najviše pogođene negativnim efektima pandemije virusa COVID- 19.

Predsednica vlade upoznala je učesnike sastanka da je Vlada Republike Srbije u obavezi da vodi računa o zdravlju ljudi, ali istovremeno i o načinima prevazilaženja ekonomskih posledica i poteškoća.

Premijerka Brnabić i ministri Gojković i Mali tokom dana sastaće se sa predstavnicima ugostiteljske industrije, dok su za sutra planirani sastanci sa predstavnicima filmske industrije i bioskopa i sa udruženjima frizera.

Video: Mali: Građanima 60 evra, penzionerima 110, firmama minimalac

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nije nego

    19. mart 2021 | 11:42

    Pa nešto nisam videla da oni kad sviraju štede nas, i najlošiji pevač na kućnoj žurci ode sa lepim paricama ne pitaju nas da li smo primili platu a za veče su nosili moje mesečno primanje. Uostalom na sve strane traže se radnici počev od molera bravara, magacionera, prodavaca, vozača itd, itd, ako ne mogu da savladaju neki zanat znaju svi da voze, pa vozi miško. Nije ovo rečeno iz zlobe imam 37 god radnog staža i iz nužde promenila 5 radnih mesta sve različita sve se nauči verujte mi.

  • 🤣🤣🤣

    19. mart 2021 | 11:16

    Jel ispred muzicara bio prisitan i Darko Lazic 😅😅😅

  • seja

    19. mart 2021 | 13:01

    Strasno, koji muzicari, ne placaju porez, racune imaju svuda po Evropi, da li su oni Bogovi da ne mogu necim drugim da se bave u zaradjuju novac. Bolje im je da nauce neki zanat, jer je zanat zlatno zanimanje, ko zna da li ce ljudi imati para vise da ih slusaju. Onu su mnogo uzdigli glave pa na sirorinu gledaju sa ponizenjem. Ako mozemo mi da se snalazimo, mogu i oni a ne samo da kukaju. Da li znaju da su to pare od naroda cele Srbije, koji moraju da placaju poreze.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>