• 11
 ≫ 

Mali: U trećem paketu pomoći svi nezaposleni će dobiti pomoć u iznosu od 60 evra

 ≫ 

Podseća da 28. aprila kreće prijava svih punoletnih građana koji žele 60 evra pomoći od države

  • 11
Siniša Mali

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali izjavio je da je u trećem paketu pomoći privredi i građanima, u iznosu od dve milijarde evra, jedna od novina jednokratna isplata svim nezaposlenima u iznosu od 60 evra.

- Bilo je nedoumica oko toga da li pomoći samo one koji su ostali bez posla tokom pandemije ili svim nezaposlenima, i odlučeno je da to budu svi nezaposleni kojima će država u junu isplatiti 60 evra - istakao je ministar za TV "Prva".

On je dodao da će svi detalji oko te isplate biti poznati kada bude usvojena Odluka Vlade Republike Srbije.

- Prošle godine pomoć je bila usmerena ka tome da se održe radna mesta, sada želimo da i onima koji nemaju posao damo jednu vrstu podrške i optimizma, te da pokriju neke svoje troškove. To je velika stvar. I još jedan pokazatelj koliko je država jaka i želi da pomogne svima - kaže Mali.

Podseća da 28. aprila kreće prijava svih punoletnih građana koji žele 60 evra pomoći od države, kao i da će prvih 30 evra biti isplaćeno u maju, a drugih 30 u novembru.

- Takođe, svaki penzioner dobiće 30 plus 30 evra, kao i dodatnih 50 evra, što je ukupno 110 evra. Nezaposleni takođe mogu da se prijave i za ovih 30 plus 30 evra, i uz ovih 60 evra u junu, dobiće ukupno 120 evra - naglašava ministar.

Mali ističe da će pomoć od 100 evra dobiti i svi Srbi sa Kosova i Metohije, uključujući i decu, dok nezaposleni u južnoj pokrajini mogu očekivati dodatnih 100 evra, odnosno ukupno 200 evra.

- Država je uz stabillne javne finansije, našla način da se nađe građanima, i ono što je predsednik Aleksandar Vučić rekao, tako ćemo pokriti celu godinu. U maju idemo sa prvih 30 evra, u junu sa 60 dodatnih za nezaposlene, u septembru 50 evra za penzionere i u novembru idemo sa poslednjih 30 evra - kaže Mali.

Kada je reč o sastancima predstavnika najugroženijih sektora sa premijerkom Anom Brnabić, Mali kaže da je država uvek izlazila u susret i nalazila najprihvatljivije rešenje za sve.

- Imali smo sastanke i sa predstavnicima muzičke i event industrije, danas i sa predstavnicima filmske industrije, takođe i sa frizerima i malim preduzetnicima, kako bi sa svima njima dopunili ovaj paket. Znaćemo u narednih nekoliko dana ko će još dobiti dodatnu pomoć - naglasio je ministar.

Video: Mali potpisao sporazum za početak aktivnost DFC u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ruzica

    20. mart 2021 | 12:52

    Bravo i hvala veliko! Nezaposleni nisu sami birali svoj trenutni status...nadamo se da ce i posla biti...😊

  • Zeljko

    20. mart 2021 | 14:11

    Pa sta cemo sa tolikim parama ???

  • Glas severa

    20. mart 2021 | 16:13

    A kada ce pomoc za poljoprivrednike? Da nadoknadite niske otkupne cene stoke,visoke cene semena,goriva,vestackog djubriva,pesticida....

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>