• 4

Brnabić sa predstavnicima frizera: Biće podržani kroz nove predloge ekonomske pomoći

Razgovor o prevazilaženju ekonomskih posledica

  • 4
Beograd, vikend, korona mere Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima frizerske industrije. Sastanku je prisustvovao i ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali, dok su u ime frizera na sastanku bili članovi Saveza frizerskih klubova Srbije, Kluba frizera Neksus, kao i predstavnici distributera frizerskih proizvoda.

Glavna tema sastanka bilo je kako prevazići negativne ekonomske posledice koje je pandemija virusa kovid 19 ostavila na ovu industriju.

Predstavnici frizera izrazili su zadovoljstvo što kroz neposredan dijalog sa predsednicom vlade i ministrom mogu da iznesu probleme sa kojima se suočavaju u prethodnih godinu dana. Imajući u vidu prirodu frizerskog posla i blizak fizički kontakt koji on podrazumeva, nesumnjivo je da je frizerska industrija jedna od najpogođenijih globalnom pandemijom korona virusa.

Zaključeno je da je zdravlje građana i poštovanje epidemioloških mera apsolutni prioritet, ali će sa druge strane i kroz nove predloge ekonomske pomoći privredi, frizeri biti podržani kako bi opstali i što lakše i brže povratili svoje poslovanje u normalne tokove.

Sastanak je deo konsultacija koje je predsednica vlade sa resornim ministrima imala u prethodnim danima sa predstavnicima industrija koje su najviše pogođene negativnim efektima pandemije virusa kovid 19, saopštava Vlada.

Premijerka Brnabić ranije danas sastala se sa predstavnicima filmske industrije i bioskopa, dok je juče razgovarala i sa udruženjima ugostitelja, ivent industrije, muzičara i umetnika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xy

    20. mart 2021 | 16:41

    Pomoć bi trebalo dati samo onim vakcinisanim, ili ih primorati da istaknu da li su vakcinisani ili ne, da bi klijenti mogli da sami odluče dali će prihvatiti njihovu uslugu.

  • Mik

    22. mart 2021 | 08:26

    Gde su oni pogođeni.. Sad nisu radili par dana i šta... Rade sve vreme normalno i stalno su puni, moraš par dana ranije da zakažeš da bi koristio njihove usluge...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>