• 0
 ≫ 

Velikodušna pomoć deli se na 5 sektora: Ova evropska zemlja ima misiju da spreči širenje siromaštva

 ≫ 

Koaliciona vlada Italije je takođe usvojila da se otpišu dugovanja zbog neplaćenog poreza državi

  • 0
Burano, Venecija Foto: Pixabay

Italijanska vlada usvojila je novi paket mera za pomoć onima koji su najviše pogođeni ekonomskom krizom prouzrokovanom pandemijom kovid-19.

Prema pisanju lokalnog lista, pomoć od 32 milijarde evra biće podeljena sektoru proizvodnje, zdravstvu - za nabavku vakcina, obrazovanju, kulturi, poljoprivredi.

Koaliciona vlada je takođe usvojila, nakon višesatnog pregovaranja ideološki različitih partnera, da se otpišu dugovanja zbog neplaćenog poreza državi, ona koja se odnose na period od 2000. do 2010. godine, ali samo do iznosa od 5.000 evra, i to onima čiji godišnji prihod ne prelazi 30.000 evra.

- Ovo nije vreme kada se traži, već kada se daje novac - obrazložio je odluku premijer Mario Dragi.

Vlada se obavezala da će razmotriti mogućnosti efikasnije naplate poreza jer se radi o milionima slučajeva neplaćenog poreza, koji su nerešeni celu deceniju. Odluka o oprostu duga na osnovu neplaćenog poreza izazvala je polemike, ne samo unutar koalicionih partnera u vladi, već i među građanima: bune se oni koji su uredne platiše.

Po rečima premijera, ovo je samo parcijalna pomoć kao odgovor na siromaštvo koje se širi zbog pandemije i ekonomske krize koja je prati, ali je maksimalno što je vlada mogla da učini u ovom momentu.

Video: Mali potpisao sporazum za početak aktivnost DFC u Srbiji

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>