• 0

Imaju plan da oporave američku ekonomiju: Može li CEO Gugla da ispuni ambiciozna obećanja?

Fokus je na ulaganju u kancelarije i data centre, kao i na otvaranju najmanje 10.000 radnih mesta širom SAD

  • 0
gugl Foto: Pixabay

Renomirana tehnološka kompanija, Gugl, planira da uloži više od sedam milijardi evra u SAD, i da tako stvori nova radna mesta u zemlji koju je pandemija razorila, kako u zdravstvenom, tako i u ekonomskom smislu.

To je u sapštenju rekao CEO Gugla, Sundar Pičai, i precizirao da će širom SAD pokušati da otvore barem 10.000 novih radnih pozicija, koje podrazumevaju rad na puno radno vreme.

Takođe, dodao je da će fokus biti na ulaganju u kancelarije i data centre, što znači da ni kod ovog giganta - kao ni kod većine bankarskih divova - rad od kuće neće zameniti tradicionalne oblike poslovanja.

Gugl je početkom marta doneo još jednu radikalnu odluku: kompanija planira da zaustavi prodaju oglasa na osnovu pretraživanja pojedinaca na više veb lokacija, što bi moglo ubrzati promene u oblasti digitalnog oglašavanja.

Pičai je, inače, jedan od najplaćenijih direktora sveta, sa godišnjom zaradom od 280 miliona i 621.552 dolara. Medijana u Guglu je 258.708 dolara, dakle, Pičai zarađuje 1.085 puta više od prosečnog radnika.

Video: Ko je Džef Bezos, a ko njegov naslednik?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>