• 1
 ≫ 

Prepodne posao, popodne uživanje na krovu: Nisanova mobilna kancelarija postala je hit!

 ≫ 

Enterijer vozila je opremljen tako da možete bez problema da radite za kompjuterom, samo ako vam prostor nije previše "skučen". A kada se umorite, krov se pretvara u prostor za opuštanje na ležaljci pod suncobranom

  • 1
Nissan Caravan NV350 Concept, mobilna kancelarija Foto: Nissan

Automobilski div iz Japana, Nisan (Nissan Motor Company), osmislio je kreativno i praktično rešenje za sve kojima je dosadio rad od kuće, a još ne mogu ili neće da se vrate u kancelariju.

Reč je o mobilnoj kancelariji, modelu "Nissan Caravan NV350 Concept", tako da uvek možete da radite - u pokretu. Novo vozilo, predstavljeno pre mesec i po dana, zapravo je urađeno na osnovi Nisanovog minivana NV350, a njime se upravlja putem mobilne aplikacije.

Enterijer je opremljen tako da možete bez problema da radite za kompjuterom, samo ako vam prostor nije previše "skučen". A kada se umorite, krov se pretvara u prostor za opuštanje na ležaljci pod suncobranom.

Vaša kancelarija u ovom vozilu je, zapravo, modul na izvlačenje - Office Pod Concept, sa radnim stolom i stolicom, a možete raditi i kada su uvučeni u kombi. Budući da je čitav koncept inspirisan kovidom-19, treba pomenuti da je Nisan dobro mislio i na taj momenat.

Naime, u sklopu vozila je antibakterijska UV lampa, kojom vlasnik vozila može da dezinfikuje lične predmete. Pod kombija je izrađen od providnog polikarbonata, te tako možete videti šta se dešava ispod vozila.

Serijska proizvodnja ovog modela za sada nije opcija, ali bi pojedini njegovi delovi mogli da se nađu u postojećim modelima Nisana, ako se javi potreba za tim.

Po svemu sudeći, rad na daljinu ostaje stvarnost na još neko vreme. Iz iste zemlje, odnosno Japana, nedavno nam je stigla i nova "poslovna odeća", baš za potrebe rada od kuće.

Domišljati i napredni Japanci su se, inače, relativno brzo prilagodili novom načinu rada, iako su poznati po strogoj poslovnoj etici. Za sve kojima priroda posla omogućava rad za kompjuterom - ova alternativa je dala dobre rezultate, jedino se nije pokazala kao najbolja opcija kada je reč o bankarskom sektoru.

Video: Radnici koji će raditi od kuće do 2021. godine ili - zauvek?!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branka

    5. april 2021 | 11:18

    Ovo je super! Da imam para, odmah bih kupila ovakvu kancelariju, ionako radim od kuće, a nemam je. Ovako bih mogla svakog dana da radim na nekom drugom mestu, u prirodi. Bilo bi dobro kad bi se neko, recimo unirent, setio da ovakve kombije sa kancelarijama kupi, pa iznajmljuje ljudima koji bi voleli da imaju mobilne kancelarije. Mislim da bi im posao procvetao.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>