• 0

Poznatu banku je 2015. obeležilo samoubistvo mladog analitičara: Nehumani uslovi rada se nastavljaju

U jednom trenutku nisam jeo, tuširao se, niti sam se bavio bilo čim drugim osim što sam radio od jutra do mraka, rekao je nedavno jedan zaposleni u "Goldman Saksu"

  • 0
banka, bankar Foto: Freepik.com

Ovih dana odjeknula je vest o bankarima iz SAD, tačnije iz američke investicione banke "Goldman Saks". Oni se, naime, žale na nehumane uslove rada, pri čemu nedeljno rade duplo više nego ranije.

Prema pisanju Gardijana, kažu da spavaju nedovoljno, rade više od 100 sati u sedmici, i žele da taj broj bude smanjen na 40 časova. Takođe, izveštavaju da trpe mentalni i fizički stres, i pre svega misle na odnos kolega prema njima.

Ovo su uglavnom mlađi bankari, koji su tokom krize imali pune ruke posla, odnosno danonoćno su pomagali ugroženim Amerikancima da rešavaju svoje finansijske probleme. Društvenim mrežama kruže rezultati internog istraživanja, koje su sproveli mladi analitičari poznate banke.

Govori se o grupi radnika koja je u "Goldman Saksu" manje od godinu dana, a u anketi su rekli da su najčešće radili 95 sati nedeljno, sredimo februara. Na spavanje idu tek tri sata posle ponoći, i spavaju svega pet časova.

Istraživanje dalje sadrži citate bankara, pri čemu opisuju kancelarijsko okruženje poput onog iz serije "Industrija", koju je pustio HBO. Serija, zapravo, prikazuje živote osoblja u londonskoj filijali američke banke.

Koliki teror vlada u "Goldman Saksu" govori i podatak da se 2015. ubio dvadesetdvogodišnji analitičar. Sarvshreshth Gupta se žalio da radi 100 sati nedeljno, tokom celog dana i noći.

- U jednom trenutku nisam jeo, tuširao se, niti sam se bavio bilo čim drugim osim što sam radio od jutra do mraka - rekao je jedan zaposleni.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>