• 16

Gde da uložite svoj novac i obezbedite budućnost? Šta je danas vrednije, nekretnine ili zlato?

Keš je vekovima neophodan i popularan, ali kada je teško, na scenu dolaze metali, i to plemeniti

  • 16
Gold Foto: Zlatara Gold/Promo

Šta je bolje kupiti: nekretnine ili zlato? Da li je period recesije pred nama? Kako se zaštiti? Papir ili zlato? Naizgled laka dilema. Keš je vekovima neophodan i popularan, ali kada je teško, na scenu dolaze metali, i to plemeniti! Koliko su samo novca zaradili investitori koji su pre samo nepunih dvadeset godina mudro kupovali zlato. Setimo se da je unca zlata 2000. godine vredela je oko 400 američkih dolara. Danas vredi blizu 2.000 dolara, što predstavlja rast od neverovatnih 500%.

Dakle, ako je neko, na početku milenijuma uložio dvadest hiljada evra u zlato, danas ima sto hiljada. Neko je imao sreće, ali većina investitora upravljala se istorijskim činjenicama i ukazala poverenje zlatu i na taj način značajno zaradila.

Danas, mnogi investitori panično "beže" od novca i kupuju imovinu koja je otporna na društvene poremećaje. Najčešće su to nekretnine i  investiciono zlato. Oni imaju strah od moguće nadolazeće inflacije. Ceo svet zna, da najjače ekonomije sveta upumpavaju novac u sistem. Inflacija je zbog toga, ne samo moguća, već neminovna. Povećanje novčane mase, po pravilu  dovodi do smanjenja vrednosti novca.

Novac i upravljanje novcem, odnosno kapitalom je osetljiva tema za većinu ljudi. U vremenu kada većina centralnih banaka u svetu "štampa" svež novac i "upumpava" ga u sistem kako bi se obezbedila neophodna likvidnost, usled krize izazvane korona virusom, očekivano je da veća količina novca dovede do pada relativne vrednosti istog. Prvi put se dešava da je to slučaj sa gotovo svim značajnijim valutama u svetu.

Investitori panično "beže" od novca prema otpornijim imovinskim kategorijama kako bi se zaštitili od nadolazeće inflacije.

Na tom polju u poslednje vreme, prednjači investiciono zlato, kao tradicionalan instrument zaštite od inflacije.

Koji su razlozi da investirate u sigurnije instrumente?

Postoji nekoliko ključnih razloga zbog kojih investitori novac pretvaraju u investiciono zlato.

INFLACIJA

Obezvređivanje novca. Usled ogromnog "upumpavanja" gotovo svih značajnijih valuta u svetu, ukupna količina novca će biti značajno uvećana, dok pokrića za to neće biti, usled usporenog ekonomskog rasta. Rezultat svega je drastičan pad vrednosti novca u odnosu na ostalu imovinu. Inflacija je posledica doštampavanja novca koji ne prati ekonomski razvoj. Zlato se trenutno ističe, kao prvi u trci za instrument zaštite od inflacije. BUDŽETSKI DEFICIT Većinu ekonomija u svetu očekuje veliki budžetski deficit, koji će se morati pokrivati sveže "upumpanim" novcem, što će dodatno povećati ukupnu količinu novčanica.

ULAGANJE U ZLATO ISPLATIVIJE  OD ULAGANJA  U NEKRETNINE

Usled očekivane inflacije, banke neće biti toliko raspoložene da dugoročno plasiraju kredite, što će najviše pogoditi tržište nekretnina, koje se najvećim delom oslanja na dugoročne kredite. Iz tog razloga, pretvaranje novca u nekretnine nije preporučljivo u ovom trenutku.

Ovo su samo neki od razloga zašto treba ulagati u sigurnije instrumente, ali takođe treba uzeti u obzir i ostale. Recesija još nije zvanično počela, mada je mnogi očekuju, pa, iz tog razloga i dalje niste zakasnili da novac pretvorite u sigurnije instrumente štednje.

Zlato  je u prethodnom periodu imalo negativno kretanje i nalazi se na prelomnoj tacki, gde će njegova vrednost početi drasticno da raste. Takvu situaciju imali smo od aprila do septembra 2020. godine.

Investiciono zlato lako se skladišti, jer ima izuzetno veliku specifičnu tezinu i gustinu i moguce je u zapreminski malom prostoru, skladistiti ogromnu vrednost.

Investiciono zlato ima najvežu čistoću  999,9. Proizvodi se u obliku zlatnih poluga. Oslobodjeno je poreza na dodatu vrednost PDV =0% .

Investiciono zlato proizvodi se renomiranom koncernu Heraeus, koji u svom imovinskom portfoliu poseduje i švajcarski Argor Heraeus.  Proizvodi iz navedenih kovnica, poseduju najveći investicioni potencijal i priznati su u celom svetu bez dodatnih provera. Likvidnost se nalazi na najvećem nivou, životni ciklus proizvoda je  neograničen, takođe autentičnost je trajno zagarantovana.

Investiciono zlato moguće je unovčiti u svakom trenutku bilo gde u svetu.

KAKO DA  SAČUVATE  VREDNOST  VAŠEG  NOVCA ?

Zlatara Gold, uvoznik i prodavac investicionog zlata u našoj zemlji, omogućila je kupovinu najvrednijeg plemenitog metala  na  jednostavan i bezbedan način.

Sve  informacije možete dobiti posetom sledećih stranica:

ŠTA  KUPITI  ?

KADA  KUPITI ?

CENA ZLATA

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk

    22. mart 2021 | 13:52

    Haha, nema budućnosti, KRAJ.

  • Brucz Lee

    22. mart 2021 | 22:31

    Pitanje za ove bitcoin zaluđenike. Ako dođe do rata svetskih razmera, šta ćete raditi sa bitkoinima? Mi sa zlatom znamo šta ćemo.

  • Neka

    22. mart 2021 | 19:00

    Treba ulagati u sebe. To je najbolja investicija. Nebitno da li su to veštake grudi.ili diploma i znanje. Oboje donosi dovoljno para za zivot

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>