• 6

"Imamo ogromne rezerve litijuma, i to je bogatstvo, ali nema ništa od projekta bez poštovanja normi"

Projekat Jadar je bio najvažnija tačka sastanka u Loznici, jer će imati uticaj na celu Evropu. Ali, Zorana Mihajlović kaže da država neće uraditi ništa povodom tog pitanja, ako se ne budu uvažavale stavke vezane za zaštitu okoline

  • 6
NALED SIVA KNJIGA MIHAJLOVIC

Foto: SAVA RADOVANOVIĆ

- Država neće napraviti ni jedan korak u realizaciji projekta Jadar, bez poštovanja procedura zaštite životne sredine, ma koliko ovaj projekat bio značajan - izjavila je danas u Loznici potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, Zorana Mihajlović.

Ona je tokom posete Loznici, sa gradonačelnikom Vidojem Petrovićem i načelnikom Mačvanskog upravnog okruga Vladanom Krasavcem, razgovarala o budućem rudniku jadarita i daljoj izgradnji elektromreže za potrebe stanovništva i budućih investitora.

- Projekat Jadar je bio najvažnija tačka sastanka, jer će imati uticaj na celu Evropu. Ovde se nalazi 10 odsto svetskih rezervi litijuma i to je veliko bogatstvo, ali ništa se neće uraditi ako se ne bude ispoštovala svaka odluka i procedura u oblasti zaštite životne sredine - izjavila je ministarka Mihajlović posle sastanka.

Ona je najaviila da će biti formiran tim od predstavnika Ministarstva i lokalne samouprave, koji će dnevno razmatrati sva pitanja u vezi sa ovim projektom, sa ciljem da se građani istinito obaveštavaju o svemu i spreči širenje neistina i poluistina.

Video: Bili smo u selima koja leže na litijumu - naša budućnost je bela

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danijel

    Do prošle godine “stručnjak” za saobraćaj, a sad za rudarstvo. Politika je čudo.

  • Boža zemunac

    Idiiiii....

  • joco

    Svaka cast Zorana neko mora da pocne da brine i o zivotnoj sredini.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke