• 7

Kako je popularna serija oživela Negotin: Izlet "Otkrijte sve tajne vinove loze" košta 5.000 dinara

Kreće se iz Beograda, rano ujutru, a boravak u hotelu za jedno noćenje sa doručkom snižen je sa 7.000 dinara

  • 7
Vojin Ćetković Vojin Ćetković kao Vuk u TV seriji "Tajne vinove loze" / Foto: Promo

Budući da je istočni deo Srbije dugo i nepravedeno bio zapostavljen, dešava se upravo ono što smo, možda, mogli da naslutimo.

Mimo predviđenih ulaganja EU u ovaj region naše zemlje, zarad procvata privrede i turizma, domaća mega popularna serija vratila je Negotin "u život", jer se deo njene radnje odvija upravo u tom gradu.

Nedavno je završena prva sezona serija "Tajne vinove loze", a taj naziv je poslužio i kao inspiracija jednoj turističkoj agenciji. Organizuju turističke paket aranžmane, uz poruku "Otkrijte sve tajne vinove loze".

Obilazi se Negotin i Negotinska krajina, odnosno Lepenski vir, Vratna, manastir Bukovo, Rtanj, Negotinske pimnice. Prema aktuelnim podacima, cenovnik važi od polovine marta 2021, a program putovanja je sačinjen od dva dana.

Kreće se iz Beograda, rano ujutru, a boravak u hotelu za jedno noćenje sa doručkom košta skoro 5.000 dinara, sa popustom. Istaknuta je i stara cena, koja je precrtana, a iznosila je blizu 7.000 dinara.

Ova turistička ponuda važi od 1. maja pa sve do septembra, a navodi se i da hotel ima 3 zvezdice. U cenu nisu uključeni neki dodatni troškovi, kao što je ručak u pimnicama (1.200 dinara) ili ulaznica za Lepenski vir (400 dinara).

NEGOTIN GRAD VSTANJE ULICE NEGOTINA DANAS Negotin / Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Lokalni turizam je definitivno počeo da cveta u 2020, mada je ovaj kraj generalno zapostavljen. Teško je zamisliti da bi cena bila ista, da nije nove domaće serije, za koju su se vezali brojni gledaoci - posebno za divne pejzaže, sve od Subotice pa do Negotina.

Svaka epizoda je, prema podacima kojima raspolaže RTS, beležila oko dva miliona gledalaca, koji su s nestrpljenjem čekali razotkrivanje tajni sukobljenih porodica. Serija je ponela epitet "najgledanije" u 2020.

U Negotinu, inače, ima i sve više vila za izdavanje, koje možete rezervisati preko Booking-a. Noćenje u DeLux vili sa vrtom i bazenom košta oko 4.000 dinara, dok pansioni boravak sa doručkom naplaćuju 10 evra.

Video: Tuga stanovnika za nekadašnjim rudnikom u Milićevcima: Od njega smo hranili porodice

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ruzica

    30. mart 2021 | 12:11

    Moj Negotin ♥️🍷💪

  • XNXX

    30. mart 2021 | 10:21

    Uporno pricaju o Negotinu, a samo su snimale Rajacke pimnice. A vise scena ima u Pancevo snimljene. I bolnicu, pozoriste, dispanzer, kafana sa razlogom, sve je to snimano u Pancevo!!!

  • Срб

    30. mart 2021 | 09:42

    Телевиса пресента а цене као да си у барселони Ни у чему мере ни реалности

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>