• 1

IKEA pod istragom zbog špijunaže: Pratili kupce i zaposlene u Francuskoj

U Francuskoj kompanija zapošljava više od 10.000 ljudi

  • 1
ikea

Foto: Pixabay

Francuski ogranak kompanije IKEA i nekoliko njenih bivših rukovodilaca pojavili su se pred sudom zbog optužbi da su ilegalno špijunirali zaposlene i kupce.

Sindikati zaposlenih su još 2012. godine prijavili kompaniju francuskim vlastima, optužujući je da je prevarama prikupljala lične podatke, kao i za nezakonito otkrivanje ličnih podataka.

IKEA u Francuskoj je, prema tvrdnjama sindikata, platila za pristup policijskim dosijeima koji su imali informacije o ciljanim pojedincima.

Iz te kompanije su negirali da su špijunirali ikoga, ali je taj švedski proizvođač nameštaja otpustio četvoricu šefova u Francuskoj, nakon što su tamošnji tužioci otvorili istragu o krivičnim delima iz 2012. godine.

Iz francuskog ogranka navode da sarađuju s pravosudnim vlastima i da takve aktivnosti "ozbiljno podrivaju vrednosti i etičke standarde kompanije".

U Francuskoj, IKEA zapošljava više od 10.000 ljudi koji rade u 34 prodavnice, na sajtu za elektronsku prodaju i u centru za pružanje tehničke podrške klijentima.

Video: Ova porodica je doslovno shvatila reklamu i uselila se u salon nameštaja!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>