• 1
 ≫ 

"Hvala za divnu vest, od 1945. je to san": Brza saobraćajnica Iverak-Lajkovac biće pre roka

 ≫ 

Vučić obilazi radove na saobraćajnici Iverak-Lajkovac

  • 1

Do decembra 2022. biće završena brza saobraćajnica Iverak - Lajkovac. To je godinu dana pre roka. 

- Ovde se gradi brza saobraćajnica, koja treba krak Miloša Velikog da produži do Valjeva, što je veoma važno za njegovu budućnost. Tamo od 1945. godine govorili da im je to san - rekao je predsednik Aleksandar Vučić koji obilazi danas radove na izgradnji.

- Završićemo ovu brzu saobraćajnicu i pustiti je u rad - rekao je predstavnik kineske kompanije koja gradi saobraćajnicu.

- To je godinu dana pre roka. Naši kineski prijatelji drže reč - rekao je Vučić.

Predstavnici kineske kompanije “Čajna Šandong" istakli su da će radovi biti završeni pre roka.

- Hvala za divnu vest - rekao je Vučić.

Kako je istakao, ovo će biti značajno ne samo za ljude iz Valjeva, nego i iz okolnih mesta. - Ovo je strahovito važna stvar za Valjevo, jer kad Valjevo oživi oživi ceo region - Osečina, Kosjerić... -

VUCIC LAJKOVAC RADOVI RADE PRELIC

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović istakao je da će Valjevo postati centar celog regiona, jer će se završetkom radova potpuno aktivirati taj deo.

"Projekat stabilno napreduje uprkos izazovima pandemije"

- Veliko mi je zadovoljstvo što zajedno sa predsednikom obilazim radove na ovoj deonici. Suočavajući se sa velikim izazovima pandemije, uz zajedničke napore kineske kompanije Šandong i srpskih partnera, projekat stabilno napreduje - rekla je kineska ambasadorka Čen Bo.

Navela je još jednom da će projekat biti završen pre ugovorenog roka, te da infrastruktura ima veliki značaj za poboljšanje životnog standarda ljudi i ekonomski razvoj.

- Kineske kompanije mogu da podele svoje iskustvo i tehnologiju sa srpskim partnerima - rekla je.

S predsednikom je i ministar građevinarstva Tomislav Momirović, kao i ambasadorka Kine Čen Bo.

Radovi počeli prošle godine

Pripremni radovi na izgradnji brze saobraćajnice počeli su krajem juna prošle godine kada je gradilište obišao predsednik Srbije, koji je tada poručio da je izgradnja ovog puta važna za ceo Kolubarski okrug.

- Valjevci će izgradnjom brze saobraćajnice dolaziti do auto-puta za 10 minuta, a do Beograda za 35 minuta. Pored toga saobraćajnica će otvoriti nova radna mesta i povećati stopu zapošljavanja- poručio je tada predsednik Srbije.

Put gradi kineska kompanija “Čajna Šandong”, a radovi bi trebalo da budu okončani do kraja 2022. godine. Ukupna dužina ove deonice iznosi 18,3 kilometra, a radovi su vredni 158 miliona evra.

Na trasi će se nalaziti 25 objekata, jedna petlja i 19 mostova, a brza saobraćajnica imaće po trake u oba smera i projektovana je za brzinu do 100 kilometara na sat.

Uskoro opširnije...

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oki

    23. mart 2021 | 11:48

    Moj glas predsedniče za novi mandat od 5 godina.Živeli!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>