• 30
 ≫ 

Tražio za kuću 120.000 evra, blokirao auto-put: "Nismo mogli 3 meseca da miniramo tunel kod Valjeva"

 ≫ 

Negde je teško naći dogovor sa vlasnicima parcela...

  • 30
VALJEVO BRZASAOBRACJANICA VUCIC

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na izgradnji brze saobraćajnice Iverak-Lajkovac koja će spojiti Valjevo sa autoputem "Miloš Veliki".

Vučić je tokom obilaska radova zapitao predstavnike kineskog izvođača, kompanije Čajna Šandong, da li će radovi biti gotovi do decembra 2022. godine, kao što su ranije obećali i dobio potvrdan odgovor.

Predstavnik kineske kompanije je rekao da je prošle godine lično obećao predsedniku Srbije da će brza saobraćajnica biti gotova do kraja 2022. i da će tako i biti.

Govoreći o projektima, Vučić je naglasio da je izgradnja auto-puteva  Srbije veoma važna, kao i da kineska kompanija Linglong realizuje veliku investiciju u Zrenjaninu, gde će uložiti 900 miliona dolara.

Zbog toga je podsetio da je planirano da se izgadi auto-put od Beogada do Zrenjanina, Fruškogorski koridor od Rume do Novog Sada, kao i deonica od Novog Sada do Zrenjanina.

Kako je najavio sledeće godine počeće da se gradi taj autoput od Beograda do Zrenjanina i pozvao Kineze da se pripreme za taj projekat.

Na pitanje da li je reč o projektima koji su povezani s kampanjom, Vučić je naveo da je reč o projektima "Srbija 2020", odnosno "Srbija 2025".

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

 

Kako je naveo, i ministar građevine Tomislav Momirović je tražio dodatnih 120 miliona u rebalansu budžeta za infrastrukturne projekte. Međutim, kako je ukazao, ima deonica gde se kasni sa radovima, i da je za to kriva "naša" a ne kineska strana.

On je naveo primer prilikom problema pri ekspropijaciji zemljišta gde je teško naći dogovor sa vlasnicima parcela. 

- Nismo mogli zbog jedne kuće da prođemo. Tražio je čovek 70, pa 80.000 evra. Pa 100, pa 120, pa je uzeo advokata... Nismo mogli da miniramo tunel tri meseca zbog toga. Mi smo krivi, ne oni - naveo je Vučić.

Vučić je dodao da su kineski partneri radili i nisu nalazili krivca u Srbiji za kašnjenje radova.

- Mislim da ono što decenijama nije ulagano u Valjevo, biće u naredne 2-3 godine. Dovođenje gasovoda, snabdevanje valjevskih naselja gasom, kanalizacija i tri prečistača, to je potpuno drugi život. Sve to uz novu halu koju ćemo da gradimo, i nadam se da ćemo moći da uradimo drugu fazu rekonstrukcije valjevske bolnice. Govorimo o velikom novcu koji će država da ulaže u valjevski kraj.

Video: Vučić: U narednih 20 dana obići ću sve važne infrastrukturne projekte

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GX

    23. mart 2021 | 11:34

    Ne najbolje da vam pokloni kuću. Trebao je da vam traži i milion evra pa vi ste ekonomski tigar, imate para, svuda se rasipate kao pijani bogataši a naša deca će da vraćaju narednih sto godina vaše “uspehe”.

  • Сремац

    23. mart 2021 | 11:33

    Ма требао је да ти поклони... Који сте ви лешинари...

  • Vuk

    23. mart 2021 | 11:16

    Bravo, normalno, za svoj posjed može da traži i zražim koliko mi je volja, pa nećete valjda otimati kao Broz?!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>