• 0

Kinezi uzvraćaju udarac: Misle da ih Tesla špijunira preko svoje napredne tehnologije

Ovo je bila tema emisije "Boom Bust", gde je konstatovano da bi "bilo naivno pomisliti da će se ovog puta Kina ponašati prema američkoj kompaniji drugačije, i davati joj nevinost dok se ne dokaže da da nije kriva"

  • 0
Tesla Roadster 2022 Foto: Tesla

Kinesko-američke tenzije nastavljaju da rastu. Posle opstruisanja nekih kineskih kompanije u SAD, kao što je TikTok i optužbi za špijunažu, sada azijska zemlja "vraća lopticu".

Naime, Kina je iznela stav da Teslini automobili "snimaju lokacije i prikupljaju podatke", a kako se Tesline rastuće operacije tamo šire, tako je tenzija veća. Ipak, osnivač Ilon Mask je obećao da će odmah zaustaviti proizvodnju ako se ikad utvrdi da se njegovi proizvodi koriste za špijuniranje.

To je bila tema emisije "Boom Bust", gde je konstatovano da bi "bilo naivno pomisliti da će se ovog puta Kina ponašati prema američkoj kompaniji drugačije, i davati joj nevinost dok se ne dokaže da da nije kriva".

E-vozila, kao jedan od krajnjih dometa digitalizacije, sada su glavna "meta" kada je reč o optužbama za špijunažu. "Oni su napunjeni kamerama, senzorima, aplikacijama za praćenje lokacije i omogućavaju prikupljanje podataka sa vašeg ličnog uređaja kada ste povezani", navodi se dalje.

Način na koji Tesla funkcioniše ostavlja prostora za sumnju, piše RT, tačnije za "nagađanja kuda idu svi ti podaci i ko ih kontroliše". 

Video: Samurjaski oklop za pse i mačke od 150 evra po komadu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>