• 4

Princ Hari ima novi posao: Poverena mu je vrlo retka uloga u korporativnom svetu

"Proaktivni trening pruža beskrajne mogućnosti za lični razvoj, povećanu svest i svestrani bolji život", rekao je britanski princ

  • 4
Princ Hari, Megan Markl

Foto: Profimedia

Više nije "radni" član kraljevske porodice, već princ Hari ima novi posao: biće direktor u jednom startapu iz Silicijumske doline. Vojvoda od Saseksa postaje CIO (Chief Impact Officer) u "BetterUp Inc.", brzorastućoj kompaniji za coaching i mentalno zdravlje.

U poslednje vreme, Hari je svoju slavu dosta koristio kako bi ulazio u neke unosne poslove, a sada kaže da "namerava da pomogne stvaranju uticaja na ljudske živote". Tako je kratko odgovorio u mejlu, kada su ga pitali zašto je odlučio da preuzme ovaj posao.

"Proaktivni trening pruža beskrajne mogućnosti za lični razvoj, povećanu svest i svestrani bolji život", dodao je. Očekuje se da princ Hari na novoj poziciji da svoj doprinos inicijativama, uključujući odluke o strategiji proizvoda i dobrotvorne priloge, te da javno zagovara teme vezane za mentalno zdravlje, piše WSJ.

Kako je srednja reč u nazivu funkcije "impact", odnosno "uticaj", sasvim je jasno šta je Harijev novi zadatak. Ipak, ova poslovna uloga je relativno retka u korporativnom svetu, iako je imaju neke kompanije, kao "Salesforce".

Kada je reč o novom angažmanu britanskog princa, i supruga Megan Markl, nisu izneti detaljni podaci o samom ugovoru i eventualnoj zaradi. Zna se da Hari neće šefovati zaposlenima niti imati direktne izveštaje, ali verovatno će provesti neko vreme u sedištu kompanije u San Francisku, kada to bude bezbedno.

Takođe, trebalo bi da bude prisutan na sastancima i da učestvuje u događajima koje "BetterUp Inc." organizuje.

Video: Da li je Megan Markl trebalo da bude deo kraljevske porodice?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vm

    23. mart 2021 | 17:14

    Svi ga koriste kao maskotu. On jednostavno tu ne pripada.

  • On će...

    23. mart 2021 | 18:59

    samo da POSTOJI. Pomalo mu zavidim, jer i ja volim da se zajebavam, umesto da rintam neki odgovoran posao. Što ne vozi helikopter, to je jedino što je znao.

  • Перагеније

    23. mart 2021 | 21:04

    Принц, а нора да ради - зато га и окривљују...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>