• 0

Prva automobilska kompanija koja uvodi trajni rad od kuće, i to za 30.000 zaposlenih

Tojota i Dženeral Motors ne podležu ovom "trendu", te planiraju da vrate sve zaposlene na posao u junu ili julu

  • 0
2021 Ford F-150

Foto: Ford

Američka multinacionalna kompanija Ford izvestila je da će za čak 30.000 zaposlenih širom sveta omogućiti rad na daljinu - zauvek.

Mnogima to svakako neće biti opcija, zbog vrste posla, i oni će moći da se vrate u kancelarije ovog jula. To su uglavnom zaposleni čije prisustvo je obavezno na sastancima ili zbog nekih zajedničkih projekata.

Ipak, ako je u pitanju neki drugi radni zadatak u tom momentu - mogu odabrati da rade od kuće, a novo fleksibilno radno vreme moraće da odobre menadžeri proizvođača vozila iz SAD.

Ford je takođe formirao konzorcijum koji bi trebalo da utvrdi moguće scenarije rada od kuće. U junu 2020, interna anketa je pokazala da bi 95 odsto zaposlenih u Fordu želelo da radi "kombinovano".

I druge kompanije uvele su slične inicijative, na primer, da se tri dana nedeljno radi od kuće, a preostala dva dana iz kancelarije. Budući je ovakav način rada više naklonjen tehnološkim kompanijama, do sada se nijedna automobilska kompanija nije oglasila po tom pitanju - osim Forda.

Tojota i Dženeral Motors planiraju da vrate sve zaposlene na posao u junu ili julu. S druge strane, Ford je u ovome video i šansu da se oslobodi skupih računa za zakup. Time što će omogućiti ogromnom broju radnika rad od kuće, značajno će smanjiti radni prostor. U planu je prodaja zgrada.

Koliko je ovaj "trend" uzeo maha dovoljno govori podatak da se broj oglasa za poslove koji se obavljaju na daljinu - duplirao od početka pandemije. Broj vakcinisanih građana se povećava širom sveta, ali paradoksalno, i dalje raste broj mogućih opcija za rad od kuće.

Video: Kako da budete produktivnji na poslu: Robot Buddy zna sve odgovore

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke