• 2

U supermarket sa specijalnim kuponom: Kako motivišu kupce da se vakcinišu?

U nekim kompanijama i državama već je postala praksa da poslodavci čak plaćaju jednokratno - one zaposlene koji su pristali da se vakcinišu. Takođe, negde je to uslov, i bez naknade

 • 2
hrana, kupovina

Foto: Freepik

Svi kupci u jednoj četvrti Pekinga dobijaju od danas kupone sa potrošačkim popustima, ukoliko su vakcinisani protiv kovida.

Deljenjem kupona u vrednosti od 1,23 do oko 4 američka dolara, kineske vlasti pokušavaju da ubrzaju vakcinaciju u kvartu Daksing, u kojem živi oko 1,8 miliona ljudi. Kupone ukupne vrednosti oko 30,7 miliona dolara vakcinisani žitelji Pekinga mogu da iskoriste u obližnjim supermarketima.

Neki građani su izrazili zabrinutost da deljenje kupona, zapravo, umanjuje poverenje građana u vakcinu. U pekinškom kvartu Daksing vakcinisano je više od 73 odsto populacije starije od 18 godina.

U nekim kompanijama i državama već je postala praksa da poslodavci čak plaćaju jednokratno - one zaposlene koji su pristali da se vakcinišu. Takođe, negde je to uslov, i bez naknade.

Pišite nam u komentarima kakav je vaš stav po pitanju ovakvog vida animiranja građana da se vakcinišu, kao i kada je reč o nekoj vrsti "uslovljavanja" na radnom mestu?

Video: Ovo su mere za ulazak u Srbiju tokom predstojećih prazinika

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Gaga

  Zlo sta rade narodu

  2
  0

  Podelite komentar

 • Ibolja

  Da sam znala da sad će mućkati sa vakcinom ne bi prihvarila nikakav dobila1nu astra zad bi mućkali 2gu nešto dtugu da daju il neću ni primit drugu pa šta bude

  0
  0

  Podelite komentar