• 2

U supermarket sa specijalnim kuponom: Kako motivišu kupce da se vakcinišu?

U nekim kompanijama i državama već je postala praksa da poslodavci čak plaćaju jednokratno - one zaposlene koji su pristali da se vakcinišu. Takođe, negde je to uslov, i bez naknade

 • 2
hrana, kupovina

Foto: Freepik

Svi kupci u jednoj četvrti Pekinga dobijaju od danas kupone sa potrošačkim popustima, ukoliko su vakcinisani protiv kovida.

Deljenjem kupona u vrednosti od 1,23 do oko 4 američka dolara, kineske vlasti pokušavaju da ubrzaju vakcinaciju u kvartu Daksing, u kojem živi oko 1,8 miliona ljudi. Kupone ukupne vrednosti oko 30,7 miliona dolara vakcinisani žitelji Pekinga mogu da iskoriste u obližnjim supermarketima.

Neki građani su izrazili zabrinutost da deljenje kupona, zapravo, umanjuje poverenje građana u vakcinu. U pekinškom kvartu Daksing vakcinisano je više od 73 odsto populacije starije od 18 godina.

U nekim kompanijama i državama već je postala praksa da poslodavci čak plaćaju jednokratno - one zaposlene koji su pristali da se vakcinišu. Takođe, negde je to uslov, i bez naknade.

Pišite nam u komentarima kakav je vaš stav po pitanju ovakvog vida animiranja građana da se vakcinišu, kao i kada je reč o nekoj vrsti "uslovljavanja" na radnom mestu?

Video: Ovo su mere za ulazak u Srbiju tokom predstojećih prazinika

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Gaga

  24. mart 2021 | 11:52

  Zlo sta rade narodu

  2
  0

  Podelite komentar

 • Ibolja

  14. april 2021 | 12:15

  Da sam znala da sad će mućkati sa vakcinom ne bi prihvarila nikakav dobila1nu astra zad bi mućkali 2gu nešto dtugu da daju il neću ni primit drugu pa šta bude

  0
  0

  Podelite komentar