• 0

Turistička agencija zatvara još 48 poslovnica: Šta će biti sa brojnim radnicima?

Ostaje ih 314 na nivou Britanije i Irske, a opcija je i rad od kuće

  • 0
Ugrožene struke u Nemačkoj ovih dana Foto: Shutterstock

Turistička kompanija "TUI" je saopštila danas da će zatvoriti 48 poslovnica širom Velike Britanije, nakon što je, tokom pandemije, već "stavila katanac" na 166 maloprodajnih punktova u zemlji.

Sedište kompanije je u Nemačkoj, a poenta zatvaranja ovih brojnih poslovnica je ostvarivanje dodatne uštede, prenosi Rojters. Iz "TUI" kažu da bi im to, uz podršku države, moglo pomoći da opstanu.

S obzirom na to da pandemija kovida-19 ne jenjava, kompanija je iznela ovo u saopštenju: "Turistička industrija i britanske trgovine u gradskim jezgrima suočeni su sa neviđenim pritiskom. Stoga možemo da potvrdimo predlog o zatvaranju 48 maloprodajnih objekata".

Posebno se govori o Evropi ovih dana, i teškoj situaciji, vezanoj ne samo za rast novozaraženih, već i za sporu kampanju vakcinacije. Rojters navodi da se "avio-kompanije i turističke agencije širom Evrope spremaju za još jedno izgubljeno leto".

To bi mogao da bude veliki problem za "TUI", koji je u februaru saopštio da već ima 2,8 miliona rezervacija za sezonu letnjih godišnjih odmora. Kako je saopšteno iz ove firme, zatvaranje poslovnica u Britaniji će pogoditi 273 službenika. Ipak, biće im ponuđena mogućnost rada u preostalim kancelarijama.

Ostaje ih 314 na nivou Britanije i Irske, a opcija je i rad od kuće. Formiran je tim koji je odgovarati na upite klijenata. Da bi prebrodio korona krizu, "TUI" je prošle godine najavio da će ugasiti 8.000 radnih mesta i smanjiti troškove za 30 posto.

Video: Težak vam posao? A šta mislite kako je čistiti led sa mosta koji ide preko okeana

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>