• 1
 ≫ 

PKS poziva privrednike iz regiona na imunizaciju: "Obezbeđeno 10.000 vakcina. Mi smo jedna celina"

 ≫ 

Čadež dodaje da je procedura imunizacije privrednika iz regiona krajnje jednostavna. "Potrebno je samo da se kompanije iz regiona jave svojim privrednim komorama

  • 1

Privredna komora Srbije je, u saradnji sa Vladom Srbije, organizovala je imunizaciju više hiljada naših privrednika i zaposlenih u kompanijama i nastaviće sa vakcinacijom.

Kao novi korak u ovoj akciji PKS je obezbedila i 10.000 vakcina za privrednike i zaposlene iz regiona. Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, nakon sastanka sa ministarkom zdravlja Crne Gore dr Jelenom Borovinić Bojić rekao je da će ovog vikenda u Beogradu biti organizovana vakcinacija za privrednike i njihove zaposlene iz BiH, Crne Gore, Severne Makedonije, Albanije i tzv. Kosova, koji žele da se zaštite od kovida.

- Mi smo jedan region, naše ekonomije su tesno povezane i samo zajedno možemo da pobedimo ovu poštast. PKS je do sada organizovala vakcinaciju velikog broja naših privrednika i radnika, a sada želimo da pomognemo i našim komšijama kako bi uspeli da očuvaju svoje ekonomije, jer samo tako čitav region može da ide napred - rekao je Čadež, koji je i predsednik UO Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana.

Čadež dodaje da je procedura imunizacije privrednika iz regiona krajnje jednostavna. "Potrebno je samo da se kompanije iz regiona jave svojim privrednim komorama koje će u koordinaciji sa Privrednom komorom Srbije organizovati vakcinaciju u Beogradu", rekao je Čadež.

Ministarka zdravlja Crne Gore, dr Jelena Borovinić Bojić, zahvalila se Čadežu na organizaciji imunizacije privrede regiona. Ona je pozvala privrednike u Crnoj Gori, posebno ugostitelje zbog predstojeće turističke sezone, da se jave Privrednoj komori Crne Gore kako bi organizovali vakcinaciju.

Video: U Srbiju stiglo još 100.000 doza ruske vakcine Sputnjik V

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari