• 0

Danac pobedio Nemca: Evropski sud potvrdio da su Lego kocke jedinstvene

Firma "Delta-Sport Handelskontor GmbH" je izgubila spor

  • 0
LEGO, kompanija, logo, otvaranje prodavnice Foto: Tanjug/AP

Danski proizvođač igračaka, Lego, dobio je spor pred drugim najvišim evropskim sudom, vezan za obezbeđenje isključivih prava na dizajn njegovih šarenih plastičnih kockica, koje obožavaju i deca i odrasli širom sveta.

Opšti sud sa sedištem u Luksemburgu odbacio je rešenje Zavoda za intelektualnu svojinu Evropske unije (EUIPO) iz 2019, koji je stao na stranu nemačkog proizvođača igračaka i hardvera "Delta-Sport Handelskontor GmbH". Rojters podseća da je ta kompanija tražila da se "dizajn Lego kocki proglasi nevažećim".

Danska firma je to rešenje osporila na sudu, koji je danas objavio da se ne slaže sa ocenom evropske agencije za zaštitu žigova. "EUIPO je pogrešio proglasivši nevažećim dizajn Lego kocki za komplet igračaka za konstruisanje. EUIPO nije ispitao relevantnost zahteva o izuzetku na koji se oslanja Lego, i nije uzeo u obzir sve karakteristike izgleda kocke", saopštile su sudije.

Na odluku suda se može uložiti žalba Sudu pravde EU, najvišoj sudskoj instanci u Evropi.

Video: Kako da budete produktivnji na poslu: Robot Buddy zna sve odgovore

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>