• 2
 ≫ 

Ere će danas biti u mrklom mraku: Gašenjem svetla na jedan sat čuvaju prirodu, a vi?

 ≫ 

akciju se, kao i prethodnih godina, mogu uključiti i sami građani

  • 2
energija, struja, sijalica Foto: Pixabay

Zbog epidemiološke situacije, i ove godine „Sat za našu planetu„ obeležava se digitalnom kampanjom. Na taj način organizatori akcije glasno podsećaju da još imamo šansu da ublažimo klimatske promene i sačuvamo prirodu, a time i nas same, od svakodnevnog izumiranja.

Milioni ljudi širom sveta svakog marta isključuju svetla na jedan sat kako bi pokazali svoju nepokolebljivu predanost zaštiti prirode i potrebi da zajedno smanjimo čovekov uticaj na planetu Zemlju, te se suočimo sa klimatskim promenama. Zemlje našeg regiona u toj su akciji od 2009, a godišnje se uključi više od 150 gradova, brojne kompanije i pojedinci.

Danas, u trajanju od jednog sata, od 20 i 30 do 21 i 30 časova akciji će se pridružiti i Grad Užice gašenjem dekorativne rasvete na zgradi gradske uprave i na Starom gradu. U akciju se, kao i prethodnih godina, mogu uključiti i sami građani gašenjem svetla u svojim domovima, ali i učešćem na velikom zoom događaju.

Globalna akcija “Sat za našu planetu 2021-Pokreni se za Planetu“, koju organizuje Svetska organizacija za prirodu (WWF) ove godine održava se uz podršku Vlade Švedske u okviru projekta „Da nam klima štima“, navodi se na sajtu grada.

Video: Ako struja udari na novčanike, ovo su trikovi kako da to izbegnete

(Telegraf Biznis/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko ex JSO

    27. mart 2021 | 09:23

    Kakvo gašenje,kakva zaštita,čega?Voime Oca kakve gluposti?!

  • I ja bih da je cuvam

    27. mart 2021 | 09:06

    Ali ne vredi, Sumadiju nam zaprasuju izvazduha!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>