• 14
 ≫ 

Most preko Save bar šest meseci pre roka: Vučić ukazao na druge probleme

 ≫ 

Predsednika je interesovalo kako teku radovi

  • 14
Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na novom mostu preko Save kod sela Mačvanski Pričinović, budućeg autoputa Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac - Loznica.

Vučić je u razgovoru sa predstavnicima azerbejdžanske kompanije Azvirt zatražio da se ubrzaju radovi, a posebno na trasi auto-puta.

Predsednik je dobio obećanje od izvođača da će autoput od Rume do Šapca biti završen do kraja septembra ili pocetka oktobra 2023. godine, a brza saobraćajnica od Šapca do Loznice do kraja oktobra 2024. godine.

- Izvođač je skratio rokove za godinu i tri meseca, što je velika stvar - dodao je Vučić.

- Imamo dobru sardanju sa ministarstvom i gradom, napredovali smo više od planiranog, očekujemo da ćemo završiti bar šest meseci pre roka - kazao je predstavnik kompanije koja izvodi radove Vučiću.

Na to je Vučić odgovorio da postoje "problemi na drugim sekcijama, koji moraju biti završeni do 2024".

Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Znam da Azvirt to može - dodao je.

Most je dug 1.350 metara, a centralna konstrukcija 605 metara.

- Ovo finansiramo sve iz budžeta, nismo uzimali kredite, zajmove, sve to što će da dobiju Šabac i Ruma i ne samo oni, nego i Beograd i Loznica - istakao je.

Obilasku radova prisustvuju i ministar građevinarstva Tomislav Momirović, direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić, v.d. direktora Puteva Srbije Zoran Drabonjak.

Čitava saobraćajnica od Rume do Loznice biće duga 77 kilometara, i imaće veliki značaj za razvoj privrede ovoj dela Srbije.

Ugovorena cena radova je 467,5 miliona evra , a radove izvodi azerbejdžanska kompanija Azvirt sa domaćim podizvođačima.

Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Antić je tokom posete gradilištu u februaru ove godine izjavio da će do kraja marta biti završene svi neophodne pripreme kako bi izvođač mogao da bude uveden u trasu budućeg puta od Rume ka Šapcu.

Azvirt je na izlasku iz Hrtkovaca već izgradio kamp za smeštaj radnika koji će raditi na ovoj deonici budućeg auto-puta.

Na ovu saobraćajnicu nadovezivaće se autoput od Novog Sada preko Fruške Gore do Rume dug 45,4 klilometra, tako da će najveći grad u Vojvodini imati najbržu drumnsku vezu sa zapdnom Srbijom i Republikom Srpskom, odnosno Bosnom i Hercegovinom.

Pravac Ruma - Šabac - Loznica od 77 km će zajedno sa Fruškogorskim koridorom biti nova saobraćajnica od ukupno 122,4 km nove saobracajnice.

Novim koridorom od Beograda do Šapca će se stizati za najviše 40 minuta, a do Loznice za sat i 15 minuta.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čiča

    26. mart 2021 | 13:22

    Hvalimo se putevima koje pravimo na kredit koji ćemo mi vratiti. Umesto naš narod da radi rade Kinezi kojima dovoze i hranu iz Kine. Čak i prostitutke. Da ovde ne ostave ni dinara. Bruka.

  • Toba

    26. mart 2021 | 13:20

    A gde je most Backa Palanka Nestin za to nema para,a da se pravi u Beogradu i Novom Sadu to moze.

  • Luka 025

    26. mart 2021 | 14:27

    A da se nesto u Somboru napravi,otvori? Postali smo grad srednjoskolaca i penzionera!!! Svi odlaze,i ne vracaju se!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>