• 20

U Srbiji počela vakcinacija privednika iz regiona: "Zapadni Balkan je danas 7.500 puta jači"

U Srbiji će biti vakcinisano 7.500 privrednika sa Zapadnog Balkana i svi zajedno ćemo biti 7.500 puta jači, poručio je predsednik Privredne komore Srbije i Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma Marko Čadež

  • 20

U Srbiji je danas počela vakcinacija privrednika iz regiona, za koje je Privredna komora Srbije obezbedila 10.000 vakcina.

Oko 7.500 privrednika iz ekonomija regiona Zapadnog Balkana prijavilo se za vakcinaciju ovog vikenda u Srbiji koja je obezbeđenja preko regionalnog Komorskog investicionog foruma u saradnji sa Vladom Srbije.

Predsednik Privredne komore Srbije i Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma Marko Čadež istakao je da je vakcinisanje privrednika regiona važno jer su oni u poslovanju upućeni jedni na druge i dosta putuju.

- U Srbiji će biti vakcinisano 7.500 privrednika sa Zapadnog Balkana i svi zajedno ćemo biti 7.500 puta jači - poručio je Čadež.

Obraćajući se ispred Belexpo centra u Beogradu, on je rekao kako su privrednici svesni da niko u regionu nije ostrvo i da to ne može ni da se bude i naveo da oko 12.000 privrednih subjekata iz Srbije sarađuje sa kolegama u regionu.

Među prijavljenima za vikend vakcinaciju, koja se pored dva mesta u Beogradu, odvija i u Nišu, najviše je privrednika iz Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Albanije.

Čadež je rekao da ima i privrednika sa Kosova iako je predsednik tamošnje privredne komore odbio poziv da se priključi.

On je istakao da se za par nedelja u Srbiji na poziv PKS vakcinisalo između 4.000 i 5.000 privrednika iz Srbije.

Predstavnik Privredne komore Albanije Adrijan Šir rekao je da je doleteo avionom s kolegama na vakcinaciju u Srbiju i zahvalio KIF-u na koordinaciji ove velike akcije.

Istakao je da će vakcinacijom privrednika ekonomije ZB doći do daha i moći ponovo i još bolje da razvijaju saradnju.

Direktor fabrke Bimal i potpredsednik Vanjske trgovinske komore BIH Ševal Suljaković očekuje da će se kroz ovu inicijativu između 5.000 i 6.000 privrednika iz BiH vakcinisati u Srbji za dva dana.

Dodao je da je to način da se smanji negativan uticaj pandemije i tako omogući dalji privredni razvoj BiH, kao i čitavog regiona Zapadnog Balkana.

Video: Kompanija Comtrade u saradnji sa Batutom organizovala je vakcinaciju porodica svojih zaposlenih

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Virus

    Ovo dodje kao turistička šetnja a što mogu da zaraze narod čemu ovo koja glupost

  • xxdet

    Свака активност у којu је укључен Марко Чадеж је под знаком питања. Нисам против помоћи али је сумњиво све у чему тај човек учествује. Осведочени Србомрзац и Немачки ученик који је на бројним сајмовима Србију на мапи света представљао без Косова и Метохије. Свака његова делатност је усмерена на искоришћавање привреде Србије зарад интереса држава региона које воде анти Српску политику. Иако се то јавно зна, он и даље седи на челу Привредне Коморе.

  • Hoki

    Da li u susednim zemljama mogu da se vakcinisu Srbi? Mi da vakcinisemo strance a njihove drzave nas bombardovale 1999. Godine i priznale Kosovo. Gluposti.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke