• 6

"Ovo su dani kada bi kafić bio pun": Šalterska prodaja i na Zlatiboru, ali je profit znatno manji

Domaća planina vrvi od posetilaca, koji uglavnom sede na klupi kraj jezera, s kokicama i kafom "za poneti" u rukama

  • 6
Zlatibor, gužva, posetioci, turisti, prolećna subota na Zlatiboru

Foto: RINA

Zbog uvedenih mera koje su još uvek na snazi, ugostiteljima širom Srbije je onemogućen rad, pa se dovijaju kako mogu ne bi li zaradili neki dinar.

Otkako je dozvoljena šalterska prodaja, to je jedan od načina za povraćaj zarade, a jučerašnji dan bio je u znaku lepog vremena, i samim tim - šetača, sedenja na klupi sa kafom u ruci, kako u gradovima, tako i na planinama.

Nakon mahom hladnog i oblačnog marta, subota - 27. mart - bila je sunčana i relativno topla. Naši građani su konačno dočekali prolećni vikend i visoke temperature. Na Zlatiboru, jednoj od najposećenijih planina, boravi veliki broj turista.

Ipak, taj odmor više ne izgleda kao ranije. Usled epidemioloških mera, turisti jučerašnji topao dan nisu proveli u baštama kafića, nego u šetnji ili sedeći na klupama pored jezera sa kokicama i kafom "za poneti".

- Ovo su dani kad bi kafić bio pun, ali šta je, tu je. Radimo šaltersku prodaju, pa promet ne može da se poredi sa onim danima kad radi bašta. "Kafa za poneti" se prodaje, ali u mnogo manjim količinama nego što bi to bilo inače. Svakako, nadamo se boljim danima. U svim ugostiteljskim objektima se poštuju mere i ne kršimo pravila, jer sa tim ništa ne bi dobili - kažu ugostitelji sa Zlatibora.

Često se pominje da su, upravo planine, potencijalna žarišta virusa korona, međutim većina posetilaca na Zlatiboru nije saglasna sa tom konstatacijom.

- Ovo je odlično mesto za beg od svih bolesti, pa i od kovid infekcije. Čist vazduh, lakše se diše, a vreme provedeno u šetnji na Zlatiboru je neprocenjivo. Ukoliko nekome smeta gužva, ima ova planina mnogo netaknutih predela, tamo je nemoguće doći u kontakt sa bilo kakvim virusom. Uvek biram Zlatibor - rekao je Nikola Janković iz Požarevca.

Na Kraljevom trgu, dok traju propisane epidemiološke mere, osim kafe i kokica možete kupiti još samo palačinke i krofne. Dobićete ih u papiru i pojesti na klupi, jer drugog izbora za sada nema.

Video: Teško u zavejanim selima na Goliji, dostavljaju se hrana i lekovi

(Telegraf Biznis/Rina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JA

    28. mart 2021 | 09:48

    Uzeli ste dosta,i zarazili jos vise ljudi...

  • Marko

    28. mart 2021 | 11:04

    Ma opusteno, napunili smo bolnice, bar nesto je puno. Piju kiseonik sa maski i respiratora, uzivaju. Imaju pun pansion.

  • mix

    28. mart 2021 | 10:22

    Zatvorite kopaonik i zlatibor i smanjiće se korons oni su kliconoše

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>